jaercki303 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, od niedawna jeżdżę murano z rynku USA, mam w nim seryjną nawigację z kartą z mapami pokrycie USA i Kanda (2017). Czy ktoś przerabiał nawigację w Murano 2017 (model Z52 konkrenie) ? wgrywał menu w j.polskim w zegarach? Gdzie mogę odszukać model nawigacji który mam w nissanie zamontowany? Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez jaercki303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Jeśli chodzi o model navi to myśle ,że po VINie moge znaleść. Można zrobic też porównanie Z52 z rynku rosyjskiego... jeśli to ta sama navi to karte SD moze zamówic diler w Polsce i będziesz miał mapy Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszReguli Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam.posiadam z52 z USA, mapy USA i Kanada.szukalem wszędzie map na Europę, po zarejestrowaniu się na stronie Nissan navigation.com wpisaniu vin auta nr.nawigacji zaakceptowali mi mapy Europy.przyslali mi. Po włożeniu karty do slotu cały monitor został zablokowany nawet radia nie mam.w jaki sposób mogę to odblokować czy ktoś jest w stanie mi pomóc.ponizej zdjęcie ekranu. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarex Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Prosze o kontakt tez mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszReguli Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Jarex na maila napisz nr tel.do siebie mariusre@hotmail.com zadzwonię to porozmawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarex Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 W dniu 9.12.2018 o 17:20, MariuszReguli napisał: Jarex na maila napisz nr tel.do siebie mariusre@hotmail.com zadzwonię to porozmawiamy Wysłałem na meila tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszReguli Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Jarex nie mam nic od ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarex Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 12 godzin temu, MariuszReguli napisał: Jarex nie mam nic od ciebie. Pozdrawiam Wysłałem jeszcze raz jak niedojdzie to prosze wysłac numer na mój jarex30@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eden79 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 W dniu 3.12.2018 o 07:00, MariuszReguli napisał: Witam.posiadam z52 z USA, mapy USA i Kanada.szukalem wszędzie map na Europę, po zarejestrowaniu się na stronie Nissan navigation.com wpisaniu vin auta nr.nawigacji zaakceptowali mi mapy Europy.przyslali mi. Po włożeniu karty do slotu cały monitor został zablokowany nawet radia nie mam.w jaki sposób mogę to odblokować czy ktoś jest w stanie mi pomóc.ponizej zdjęcie ekranu. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Witam. Jak uruchomić kartę nawigacji w murano z52. samochód przyjechał bez karty z USA .udał o mi się zamówić z USA po nr. vin kartę do tego modelu ale nie wiem jak ja uruchomić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz2015 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam, czy ruszyło się coś z tematem nawigacji w modelu Murano Z52 ? Czy jest dostępna mapa na Europę do tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszReguli Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Mateusz 2015 Witaj. Z tego co wiem jest bardzo ciężki temat w Polsce,wschod(Kaliningrad) też nie chcę pomóc, na pytanie ile kosztuje cały ten telewizor i czy będzie działać w wersji auta z USA odpisali mi że urządzenie jest drogie.osobiscie już nawet nie próbuje szukać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek2301 Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam Jestem posiadaczem Nissan Murano Z52 Platinium AVD 2015 rok produkcji. Problem jest z nawigacja ,radio i kamery 360 stopni.Kupilem Nissana SD karte z mapami i tez nie dziala Error.Dowiadywalem sie w Nissanie ale mnie odsylaja od jednegi do drugiego i zaden nich konkretnie nie wie. Czy ktos moze mi pomoc co mam robic z tym fantem? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszReguli Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam panie Marku Gdzie pan kupił kartę???Jeśli gdzieś w Europie nie będzie działać. Mój adres email.mariusre@hotmail.com,poproszę nr.trl zadzwonię do pana to porozmawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altlyser Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 W dniu 4.07.2019 o 17:44, MariuszReguli napisał: Witam panie Marku Gdzie pan kupił kartę???Jeśli gdzieś w Europie nie będzie działać. Mój adres email.mariusre@hotmail.com,poproszę nr.trl zadzwonię do pana to porozmawiamy Witam, a ma Pan te pliki z karty? Czy jak to się wgrywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes911 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Witam Rozwiązał ktoś problem z nawigacja do Murano Z52 oraz jak odblokować ekran czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Dzień dobry. Może po kolei 1, Nie bedzie działac mapa na Europe w nawigacji z Kanady lub USA. Powod to CID karty SD ktore jest wczytywane przez nawigacje (regionalizacja). Czy mozna coś z tym zrobic - TAK reszte proponuje poszukac sobie w sieci 2. Czarny ekran i blad BL-UP-10 w osobnym poscie 4 Przeproprogramowanie kolejny temat wiedzy nietajemnej. Oczywiscie mozna spróbowac ale trzeba miec czym + backup orginalnego oprogramowania . Potrzebne jest oprogramowanie o numerze katalogowym ITM5BF1B, niestety nie znalazlem nigdzie mozliwosci zakupu :-) zeby sprawdzic czy jest taka mozliwosc 3. Radio z rynku wschodniego - temat po prostu banalny. Trzeba wedziec jakie kupic (ECU PART NUMBER ktory da sie podlaczyc) ja napisalem do dealera z Kanady byli bardzo uprzejmi podali kontakt techniczny . Radio zamowilem zaplacilem przyslali Jezyk polski mapy po polsku glos nawigacji polski radio parzyste i nieparzyste telefon wybiera numery na europe. Nie dziala obsluga glosowa i obsluga SMSów. Nie jestem handlarzem nie podaje zadnych kontaktow i danych każdy dziala na wlasna odpowiedzialnosc i ryzyko. Edytowane 4 Lutego 2021 przez Don Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 19.12.2018 o 21:53, eden79 napisał: Witam. Jak uruchomić kartę nawigacji w murano z52. samochód przyjechał bez karty z USA .udał o mi się zamówić z USA po nr. vin kartę do tego modelu ale nie wiem jak ja uruchomić. Pozdrawiam Dzien dobry 1) Ten blad widoczny na ekranie oznacza ze to jest niewlasciwa karta z mapami dla tego modelu nawigacji. Potwiertdzenie jest w tym forum Fixed !!! The dealer said that the wrong card was inserted from when I picked up the card...My unit required a '596' card but a '592' card was inserted. Anyway, since it was replaced a few days ago everything works great !!!! https://www.nissanmurano.org/threads/navigation-launching-failed-error.191257/ co wiecej z tekstu wynika ze sam dealer mial klopot zeby dobrac wlasciwa karte. Zaczej bym zalozyl ze ta karta niestety nie zadziala w Twojej nawigacji 2) Znalazlem w dokumentacji fabrycznej nissana taka tabele wg ktorej powinna byc mozliwosc dobrania karty SD z wlasciwa mapa. Tabela w pliku i. Instrukcja ponizej INSTRUKCJA 1. trzeba odczytac Unit Code nawigacji robi sie tak: z dolnego menu nawigacji wybierz [INFO]----->nastepny ekran wybierz [NAVIGATION VERSION]------->w natepnym oknie odczytaj {UNIT CODE} (trzecia pozycja od gory) 2. odczytaj ECU Part Number nawigacji mozna to zrobic u dealera lub osoby ktora ma dostep do CONSULT -III, lub wymontowac nawigacje i odczytac z fabrycznej nalepki 3. poszukac w zalaczonej tabeli numer katalogowy karty z kolumny SD CARD PART NUMBER Nie jestem handlarzem nie podaje zadnych kontaktow i danych każdy dziala na wlasna odpowiedzialnosc i ryzyko SD-TABLE.pdf Edytowane 1 Lutego 2021 przez Don Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi