FNX Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Witam, w domu stoi Almera 1.5 16V 66kW sedan i postanowiłem ją trochę odświeżyć. W środku nie wygląda za ciekawie, między innymi półeczka na desce rozdzielczej nie zamyka się, radio wbudowane i głośniki bardzo trzeszczą oraz brak podświetlenia liczników. Posiada również według mnie bardzo słabe lampy, w nocy to tragedia jechać, ledwo widać co przede mną jest. Myślałem nad takimi zabiegami: -naprawienie podświetlenia liczników, jakiś fajny kolor wrzucić -wymiana tego radia wbudowanego, chociaż nie wiem czy to jest możliwe -chciałbym, żeby miał lepsze światła, wymieniałem już żarówki, ale to nic nie dało, więc to pewnie wina lamp, może wymiana na jakieś inne lampy? -kierownica bardzo bije, nie wiem czym to jest spowodowane? może muszę wybrać się na wyważanie kół? -chciałbym wrzucić jakieś lepsze głośniki, nie wiem też czy taka możliwość jest? -strasznie wolno zbiera się samochód, myślałem nad jakimś lekkim tuningiem jeżeli taki jest możliwy Jeżeli ktoś robił takie rzeczy to fajnie by było gdyby się podzielił swoimi doświadczeniami i ile cenowo takie zabiegi wychodzą. Samochód też jest mega głośny, macie jakieś pomysły jak go wyciszyć? Prosiłbym Was również o jakieś propozycje co by można wymienić w celu zwiększenia komfortu jazdy oraz bezpieczenśtwa. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Ogólnie to polecałbym może kupić inny samochód Wiem że nic nie wniosłem do tematu, proszę to potraktować z przymróżeniem oka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazylia Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Witam Co do wymiany radia tak kupujesz przejściówkę i wkładasz zwykłe radio 1 din https://allegro.pl/ramka-radiowa-nissan-almera-od-03-00-adaptor-radia-i7205692206.html Co do świateł raczej nie kupuj zamienników jeśli masz lampy firmowe daj je do regeneracji uważaj aby nie urwać uchwytów załóż przekaźniki bardzo dużo dają oraz jakieś lepsze żarówki np: osram night breaker laser 130% lub nowe 150% jeśli kierownica bije to na pewno koła źle wyważone dla pewności jedź na geometrie około 80zł jest różnica w prowadzeniu ja zawsze co roku daje do znajomego oba kpl. kół do sprawdzenia sprawa lepszych głośników tak przód 165mm ja mam np: Audison wyższa półka Hertz ale najlepiej wymienić od razu kable wolno zbiera się samochód...hmm ja przez przypadek miałem sytuacje że mój mechanik wpadł na pomysł wyczyszczenia przepływomierza ok po wyjeździe od mechanika nie poznałem samochodu...jak by ktoś dodał ze 20-30KM ale i tak kupiłem sobie nowy i to nie żaden np: NYC tylko wolałem kupić Boscha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.