eeeicar Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Cześć, Nie mogę zapiąć żadnego z napędów dźwignią reduktora. Zdarzyło się to gdy przełączałem napędy na postoju dźwignią reduktora z położenia 4H na 4L. Napęd nie włączył się. Dźwignia zrobiła się jakaś taka luźna. Teraz obojętnie jak bym jej nie ustawił - cały czas zachowuje się jak w pozycji N. Silnik pracuje, biegi wchodzą, pedały normalnie, a nie rusza się z miejsca. Może jest coś, co mógłbym sam sprawdzić przed zawiezieniem na lawecie do serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiang33 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Przełączając 4H na 4L miałeś skrzynię biegów ustawioną na luz? Na początek wejdź pod auto i sprawdź po lewej stronie skrzyni czy nie wypięła Ci się dźwignia od reduktora na którymś połączeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Dokładnie, zobacz czy ci przy skrzyni biegów cięgno nie wypadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeicar Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Dziękuję, dokładnie tak. Wszedłem pod auto i na połączeniu dźwigni napędów z cięgłem przy skrzyni skorodowała śruba. Było to w gumowej osłonie ale musiała stać w niej woda - bo wysypała się z tego rdza. Napęd włączyłem popychając ręcznie cięgło przy skrzyni i samochód jeździ. Przy przechodzeniu przez pozycję N pewnie jest największa siła na dźwigni i dlatego puściło mi to w takim durnym położeniu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Przy przejściu przez "N" musisz wcisnać drążek w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.