Artuditu Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam mam pytanie założyłem instalację lpg firmy brc i pali mi gazu 20-22litry przy spokojnej jeździe po mieście do 2tysiecy obrotów czy to tak ma być czy męczyć gazownia żeby regulowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paju Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Kupiłem Murano 2 miesiące temu gaz BRC założony 09.2017 zrobiłem 3 tyś km. Spalanie jazda mieszana 13-15L tylko miasto 16-18L i to nie emerycka jazda. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 To ja nie wiem o co chodzi mi pali bardzo dużo masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 A ile pali benzyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Miasto koło 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 To pewnie za dużo nie uda się urwać strojeniem, tym bardziej, że Murano mają szerokopasmówkę na pokładzie. Na start zmień stację na której tankujesz i posprawdzaj dokładnie czy nie masz gdzieś mikro nieszczelności w instalacji gazowej. Zobacz czy po nocy w węzach (od reduktora do wtrysków) jest nadal gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Kurczę to nowa instalacja A gazownia mówi że tak palą no nic dziękuję będę myślał co dalej niby to 2 litry na 100 to tylko 4,5 złotego ale drażni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Nowa nie znaczy, że nie ma gdzieś nieszczelności. Najlepiej zrób trasę 200-300km i zobacz jak spalanie z trasy, z miasta ciężko uzyskać miarodajne wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 No teraz byłem w trasie to spalił 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 To dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Skoro tak mówisz 33 minuty temu, ulisses napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk_wl Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 W dniu 31.08.2018 o 11:43, Artuditu napisał: Kurczę to nowa instalacja A gazownia mówi że tak palą no nic dziękuję będę myślał co dalej niby to 2 litry na 100 to tylko 4,5 złotego ale drażni że tak powiem pie#$%^ głupoty ten gazownik , mój miał instalkę też BRC na gazie przejechane ponad 100 tys km , i palił miedzy 13,5 -16 litra gazu co ciekawe benzyny podobne ilości niezaleznie czy lato czy zima wszystko było zalezne jak się go cisnęło przez ostatni rok notowałem gdzieś tankowania jak je znajdę to wrzucę jako "środek dowodowy" dla tego gazownika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Super będę wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Nie ma opcji, żeby palił tyle samo gazu co benzyny (fizyka się kłania). Spalanie musi być większe o 15-25% (chyba, że jest ustawiony udział/dotrysk benzyny to może być mniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 To piszcie Panowie jak z tym spalaniem najlepiej z jakimiś dowodami dla gazownia żebym miał argumenty i niech reguluje do skutku dziad jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utras Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 U mnie cały czas w cyklu mieszanym 17-18l, Trasa 13-14l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Jak w cyklu mieszanym 17 -18 To pewnie samo miasto też z 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utras Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pewnie tak moze być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 to ciężkie auto pewnie tez napęd na 4 łapy, dość duży silnik, nie będzie to paliło tak jak osobowy, moja Ody pali w trasie około 14L w mieście nawet i 22 weźmie ale to tylko miasto a jak kiedyś podpytałem gościa jak to jest z jego cyklem mieszanym to się okazało, że dojeżdża do praca tylko nei mówi, że to trasa i z całej drogi to 80% czyli taki to mieszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 O ja za dwa tygodnie odstawiam swojego smoka do gazownia i będzie cis kombinowal na gwarancji więc dam znać czy coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKrzysztof Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 100% miasto 20 lpg, trasa 12-14 litrów głównie autostradą łączny dystans 1600 km w jedną stronę. i uważam, że jak na tak duże ciężkie auto z automatem 4x4 to świetny wynik. Nie ma co za ubogo jeździć bo gniazda zaworów się wypalają a ich naprawa to już rozebranie silnika czyli niemałe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuditu Opublikowano 21 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Pewnie masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi