nori76 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Ostatnio automatyczny reczny nie chcial mnie puscic przy ruszaniu z miejsca, na prostej. Kilka dni wczesniej zapalila sie w trakcie jazdy lampka; taki wykrzyknik w nawiasach i kolku na pomaranczowo. Restart silnika pomagal, pozniej jeszcze kilka razy sie zapalila no i dzis reczny jakby na chwile przyspawal sie, nie moglem wystartowac. Po chwili poddal sie, ruszylem. Warnings'ow brak. Czy to zwiastun jakiejs usterki zacisku, czy cos moglo sie zabrudzic? Spotkalo kogos cos podobnego? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Być może brudne zaciski z tyłu i automat nie ma siły by cofnąć tłoczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Zajrze, jesli to zauwazalne, ale dzieki za tipaWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Może nie być zauważalne.Być może że będzie brudna śruba wrzecionowa,która odciąga tłoczek,w tedy tylko serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarMar Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Cześć, U mnie ta pomarańczowa kontrolka zaczęła się pojawiać bez żadnych objawów ze strony hamulca. Po wizycie w ASO hipoteza: uszkodzony jeden z trzech(!) czujników pedału sprzęgła(?). Po wymianie cisza i spokój. Dodam, że pierwsza wizyta zakończyła się kalibracją, która nie pomogła. Dopiero wymiana przyniosła oczekiwany efekt. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafyc Opublikowano 8 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 No i u mnie pomarańczowa kontrolka z wykrzyknikiem się pojawiła...czekam na diagnozę w tym tygodniu, w poprzednim aucie kontrolka "wywróżyła" spalony silnik od zacisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 U mnie okresowo kontrolka się pojawia. Kilka razy zaciągam i puszczam ręczny i pomaga. Zauważyłem też, , że regularnie myty nie wykazuje problemu z kontrolką.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 U mnie żona zgłosiła mi to samo w Qashqai. Przy włączeniu po postoju miga kontrolka ręcznego i wywala wykrzyknik. Problem wynika chyba z tego że po zgaszeniu auta mozliwe ze nie do końca zaciąga się ręczny. Może to wina akumulatora, mam Fiamm. 3 lata był spokój i się chyba zaczyna.Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.