QubaD Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Witam, czy mozliwe jest domontowanie do wersji 5 miejscowej 3. rzedu siedzen? Czy ktos tego probowal juz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro54 Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Witam. Myślę, że jest to możliwe, ale po co? Mam taką wersję i raz rozłożyłem te siedzenia. Być może dziecko na krótkiej trasie mogłoby tam jechać, ale człowiek normalnego wzrostu raczej nie. Więc uważam, że szkoda zachodu i pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QubaD Opublikowano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Ja sam mam 2 m wzrostu, żonę i dwójkę dzieci a od czasu do czasu zabieram rodziców ze sobą dlatego potrzebuję auto na 6- 7 osób. Dzieci są małe ( 1 i 3 lata) i na nasze wyjazdy 3. rząd wystarczy. Jedyny minus X-a, że 2. rząd nie ma oddzielnych siedzeń. Co do X-Traila to bez 3. rzędu można znaleźć nawet o 15-20 tyś. tańszy samochód za granicą (Tekna ale bez skórzanych foteli) . Dlatego moje pytanie. Na allegro widziałem fotele skórzane za ok 3 tyś komplet. Stad moje pytanie czy sie da. Na forum wyczytałem tylko, że ktoś próbował zdemontować 3. rząd i dać podłogę z wersji 5. miejscowej ta była za mała na pozostały otwór. Stąd moje pytanie czy da się domontować. Po zdjeciach jakie podejżałem w necie wydaje mi się, że powinno się dać rade zamontować ten 3. rząd. Tylko wszystkie plasticzki, pasy, zapinki i podłogę trzeba kupić. 2. część podłogi w 7 osobowej wersji jest węższa (krótsza) jak ta w 5 miejscowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Pomyśl o kontroli Policji i przeglądzie twój samochód ma homologacje na 5 osób . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QubaD Opublikowano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Przy pierwszej rejestracji w kraju zamelduje auto na 7 osob zamiast na 5. i homologacja bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro54 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Podtrzymuję moje zdanie, że te siedzenia, to bardziej gadżet niż rzecz do użytkowania. Mam 172 cm wzrostu i po ich rozłożeniu mógłbym wytrzymać tam góra pół godziny. Ale każdy robi jak uważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmallCity Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 wersja 7osobowa ma wieksze hamulce... to nie tylko kwestia pasów i foteli a bezpieczenstwa przy komplecie pasażerów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuchs7 Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Hej i jak temat? Tez jestem potencjalnie zainteresowany ... czy faktycznie hamulce są inne w wersji 7 osobowej? Czy jest jakiś problem z montażem i homologacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Wydaj mi się, że też problemem mogą być kurtyny - wersja 7 osobowa ma chyba lekko dłuższe. Inna jest tez zabudowa bagażnika. Nie wiem czy gra warta świeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.