michalb Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Witajcie, mam parę pytań z zakresu elektryki, na pewno nie są fachowe, ale ekspertem nie jestem i poszukuję odpowiedzi 1) Posiadam Xtraila, po prawej stronie od strony pasażera jest skrzynka z bezpiecznikami, w opisie wszystkie bezpieczniki są wypełnione, w naturze brakuje jednego, czy powinienem się tym martwić? Drugie pytanie, planuję nabyć taki bypass, żeby podpiąć pod niego kamerę, za pomocą konwertera DC-DC 12V->5V. chciałbym go wpiąć w miejsce, które najchętniej jest do niczego wykorzystywane, ale jest tam napięcie po odpaleniu pojazdu. Czy ktoś z szanownego grona ma wiedzę, czy numer 2 spełni moje oczekiwanie? Lub może numer 1. To samo chciałem zrobić od strony kierowcy, i pytanie, czy jeśli nie mam 4WD to można na spokojnie się "wpiąć" w to miejsce lub polecacie któreś inne? bardzo dziękuję za podpowiedzi, mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Czesc Ad 1. Brak bezpieczników może być spowodowany tym, że masz wersję, która nie ma pewnych elementów wyposażenia (np. Napędu 4x4). Skrzynka bezpieczników jest identyczna we wszystkich wersjach. Instalacja elektryczna już nie i stąd różnice. Ad 2. Adapter jest OK ale sprawdź czy w wolnych miejscach jest zasilanie 12V, inaczej adapter nie będzie działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.