yukisan Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Witam Auto nabyłem w czerwcu. Po deszczu, lub myciu pojazdu zauważyłem, że po podniesieniu klapy bagażnika pociekł lekki strumyczek lewą krawędzią tapicerki wprost do bagażnika. Czasami zdarzało się to prawą stroną. Czasami strumień trafiał poza bagażnik i spływał rynienką ściekową tak jak powinien. Zdemontowałem tapicerkę. Nie znalazłem śladów wody, ani wilgoci. Póki co tapicerkę wożę luzem w bagażniku, a od tamtej pory zalewanie nie wystąpiło. Wszystko wskazuje na to, że odrobina wody zostaje w rynience pod szybą zewnętrzną, po podniesieniu klapy spływając "zawija się" do środka na tapicerkę i cieknie do środka, ale pewności nie mam. Nie zaobserwowałem tego. Ktoś ma podobne przygody, albo zna sposób na pozbycie się tego strumyczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Witam Auto nabyłem w czerwcu. Po deszczu, lub myciu pojazdu zauważyłem, że po podniesieniu klapy bagażnika pociekł lekki strumyczek lewą krawędzią tapicerki wprost do bagażnika. Czasami zdarzało się to prawą stroną. Czasami strumień trafiał poza bagażnik i spływał rynienką ściekową tak jak powinien. Zdemontowałem tapicerkę. Nie znalazłem śladów wody, ani wilgoci. Póki co tapicerkę wożę luzem w bagażniku, a od tamtej pory zalewanie nie wystąpiło. Wszystko wskazuje na to, że odrobina wody zostaje w rynience pod szybą zewnętrzną, po podniesieniu klapy spływając "zawija się" do środka na tapicerkę i cieknie do środka, ale pewności nie mam. Nie zaobserwowałem tego. Ktoś ma podobne przygody, albo zna sposób na pozbycie się tego strumyczka? Sprawdź przelotki kabli w klapie, sa dwie. Nimi cieknie pomiędzy dwiema blachami wprost do bagażnika a nie widać tego nawet po zdjęciu tapicerki. One muszą być idealnie okrągłe i b dokładnie przylegac. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 U mnie jest identycznie, więc to chyba taki "urok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, EVO_FAN napisał: U mnie jest identycznie, więc to chyba taki "urok" Trudno mi pogodzić się z takim urokiem. Miałem nadzieję, że problem został już dawno rozkminiony. Kto jak kto, ale my Polacy potrafimy coś wykombinować . Przychodzi mi do głowy zaaplikować po "kropce" czarnego silikonu przy krawędziach rynienki pod szybą żeby nie pozwolić strumieniowi zawinąć się pod spód klapy. Jeszcze trochę pogłówkuję i jak mnie to wkurzy to pewnie tak zrobię. Nie chciałbym na jesień mieć notorycznej wilgoci wewnątrz . Edytowane 10 Października 2018 przez yukisan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 QQ juz tak ma ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Witam, U mnie też kapie, niestety... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 W dniu 10.10.2018 o 20:25, yukisan napisał: Trudno mi pogodzić się z takim urokiem. Miałem nadzieję, że problem został już dawno rozkminiony. Kto jak kto, ale my Polacy potrafimy coś wykombinować . Przychodzi mi do głowy zaaplikować po "kropce" czarnego silikonu przy krawędziach rynienki pod szybą żeby nie pozwolić strumieniowi zawinąć się pod spód klapy. Jeszcze trochę pogłówkuję i jak mnie to wkurzy to pewnie tak zrobię. Nie chciałbym na jesień mieć notorycznej wilgoci wewnątrz . Parkuję w domu w garażu więc może dlatego ten "urok" mi nie przeszkadza, choć czasami denerwuję.... Co do poprawiania fabryki w przypadku QQ, to jest tego DUŻO !!! ... jak na auto za które zapłaciłem 9 lat temu 105k PLN !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Przeplaciles kolego niesamowicie-trzeba bylo kupowac 5 lat lemu za 40 kafli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ale ten zapach nowego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteusz Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 W dniu 9.10.2018 o 19:42, yukisan napisał: Witam Auto nabyłem w czerwcu. Po deszczu, lub myciu pojazdu zauważyłem, że po podniesieniu klapy bagażnika pociekł lekki strumyczek lewą krawędzią tapicerki wprost do bagażnika. Czasami zdarzało się to prawą stroną. Czasami strumień trafiał poza bagażnik i spływał rynienką ściekową tak jak powinien. Zdemontowałem tapicerkę. Nie znalazłem śladów wody, ani wilgoci. Póki co tapicerkę wożę luzem w bagażniku, a od tamtej pory zalewanie nie wystąpiło. Wszystko wskazuje na to, że odrobina wody zostaje w rynience pod szybą zewnętrzną, po podniesieniu klapy spływając "zawija się" do środka na tapicerkę i cieknie do środka, ale pewności nie mam. Nie zaobserwowałem tego. Ktoś ma podobne przygody, albo zna sposób na pozbycie się tego strumyczka? Odświeżam ten temat : U mnie okazało się, że pod znaczkiem Nissan tylnej klapy są dwa otwory /nie wiem czy oryginalne czy po montażowe dodatkowe/, którymi wpływała woda do klapy, /było tam widać zacieki/. Nie wiem czy znaczek powinien być przykręcany, u mnie jest wklejony. Dodatkowo uszczelka silniczka wycieraczki tylnej szyby, również przepuszczała, delikatnie ale jednak/ też był zaciek/. Pierwszy test deszczowy - po zatkaniu otworów dobranymi gumowymi koreczkami i na razie oczyszczeniu uszczelki, z nasyceniem smarem sylikonowym w sprayu- nie było wody, będę obserwował dalej. Jeszcze wyruszę na test myjni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi