Guciu Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam. mam pytanie gdzie się znajduję pompa paliwa ,bo dziś dostałem się do baku pod siedzeniem i jest tam tylko podłączony wskażnik paliwa .A morze pompa wtryskowa sama ciągnie paliwo z baku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 W tym modelu pompa wtryskowa zasysa paliwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciu Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam dzięki za odpowiedź odpaliłem samochód pochodził trochę na wolnych obrotach a później obroty mi spadały i zgasł i nie mogłem go odpalić może pompa wtryskowa mi padła jest jakaś możliwość sprawdzenia pompy czy działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 A wymieniłeś ten filtr tak jak pisałem w innym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciu Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Tak dzisiaj kupiłem nowy Jutro założę i będę próbował odpalić może zdjąć filtr powietrza i psiknąć starterem do odpalania w zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Nie kombinuj tylko zmień ten filtr. Przy filtrze powinieneś mieć pompkę "gruszkę", podpompuj aż stwardnieje i odpalaj. Paliwo dolałeś czy jeszcze nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guciu Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Tak kupiłem dzisiaj nowe paliwo z CPN ale mamie w kanistrze nie wlewał m do baku gdzie mam około 5 l starej ropy może przed gruszką wpiąć się wężykami do kanistra ze świeżą ropą i podpompować a stwardnieje oczywiście założę jeszcze nowy filtr żeby mi nie zasysa was baku tego brudu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Tak zrób. Podepnij pod kanister. Otwarłeś bak i co tam było? Jeśli faktycznie syf to trzeba wymyć zbiornik. przy otwieraniu zbiornika zassało powietrze? Może odpowietrznik się zatkał i zrobiło się podciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.