ewaolatom Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Proszę o podpowiedź. Na P silnik pracuje prawidłowo. W momencie włączenia R lub D dławi się i gaśnie. Wstępna diagnoza, że to skrzynia biegów. Ale są też opinie że niekoniecznie. Szukam dobrego fachowcy - warsztatu jak najbliżej Jeleniej Góry, bo narazie jestem unieruchomiony. Póki co silnik na wyższych obrotach pogwizduje, a na niskich słychać chrobotanie. A może to rozrząd ? W kontrolkach nic się nie świeci. Proszę o pomoc lub jakieś sugestie. Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Consult III+ i zczytanie błędów ... inaczej to wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewaolatom Opublikowano 29 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Był badany komputerowo ale warsztat wykazu błędów nie udostępnił. Stwierdzono że to skrzynia i koszt 8-10 tyś. Przebieg obecny - 95 600. Nissan Wałbrzych twierdzi,że przy takim przebiegu to niemożliwe żeby skrzynia się rozleciała. I bądź tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Bez DTC nic nie można powiedzieć. Jeśli jest coś nie tak ze TCM to będą błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewaolatom Opublikowano 30 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Dzięki za podpowiedzi i wniosek że tylko poważna diagnostyka, ale tu się zaczyna taniec pingwina bo gdzie, kto posiada Consult III+ ,DTC, itp. Ja jestem totalnie zerowy w tym temacie. Wskażcie jakiś konkretny warsztat proszę...i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.