M@reS Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam I dopadła Notka awaria :(.......na 1 nie można ruszyć, szarpie....pedał sprzęgła na samej górze. Na wyższym biegu i obrotach potrafi tak jak by się zatrzymywać na ułamek sekundy. Na tym sprzęgle przejechane 150 tyś km. A teraz pytanie, jakie sprzęgła polecacie do Notków w benzynie?? Bo lepiej kupić przetestowane niż tanie i nieznane. A u nas jest kilka firm których ja nie znam i chciał bym kupić np w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Sprzęgło wymieniłem przy ok 100 000 km. Teraz mam ponad 185 000 km Sprzęgło jakie zamontowałem to Valeo. Sprzęgło, wysprzęglik z łożyskiem - to oczywiste, że powinno się ten element wymienić razem ze sprzęgłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Dzięki za odpowiedz. Patrząc na stronkach Valeo sprzedaje komplet (sprzęgło+docisk) bez wysprzęglika.....a szkoda 2 razy rozbierać. Całe trzy elementy ma LUK..... Ale teraz pytanie...podawana jest ilość zębów 20 albo 26. Ile jest w 1.6 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 UPS. Tego nie wiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 7 godzin temu, M@reS napisał: Dzięki za odpowiedz. Patrząc na stronkach Valeo sprzedaje komplet (sprzęgło+docisk) bez wysprzęglika.....a szkoda 2 razy rozbierać. Całe trzy elementy ma LUK..... Ale teraz pytanie...podawana jest ilość zębów 20 albo 26. Ile jest w 1.6 ?? Po 2008 pokazuje że 26. https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Nissan&ssd=%24*HQwdckgWUFMRDhYwR0htZBYZEhEGaSM3SAR3cRceExYFNCAscREYFRAHa3M-NzYHERgVEAZrYi4uN3MRGBUQBWtwXkckHhMWXEYRDhZJNThgcnkXHhMWWxhHQxIRcQQDdhYaS0ccVEUWDxIBBxpLRxRAWlAXCBMWcydHBExGXVFySBZbAgFbCAEEBx4RWVEIR0MQdRYZEEZXFFFHSgIDdhUCAwUUFhsmcndZUEsCYUFZMDZZEkpWW1d0TUkIHlERDm4QdRZrFgAAAACGXCls%24&vid=0&cid=6&uid=75063&q= https://www.czesciauto24.pl/valeo/7696504 Wpisz Vin na Partsouq i pokaże co podejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Dzięki za podpowiedz Ja mam 2007 czyli do 2008........ale nie umiem znaleźć ile zębów Z tego co wyczytałem to wszystkie E11 z silnikiem 1.6 mają 26 zębów. Edytowane 27 Października 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) No i po wymianie sprzęgła......komplet Valeo plus robocizna 160 f, a grzebania od groma. Wolał bym 3 komplety kół przełożyć i ta sama cena. Ale teraz widzę że sprzęgło dawało o sobie znać już od wiosny ;)....ja zrzucałem to na świece bo potrafił poszarpywać przy ruszaniu....a to jednak sprzęgło już wysoko brało, za wysoko. Teraz ruszanie jest bardzo płynne. Edytowane 30 Października 2018 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejlodz Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Witam, mnie też czeka wymiana sprzęgła, też silnik 1.6 , przejechane 134 tyś. Bardziej polecacie komplet Valeo czy Luk? Jaka jest cena takiego zestawu plus robocizny (mniej więcej)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Zdecydowanie VALEO.......ceny w kraju nie podam bo nie wiem jak sobie to cenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Valeo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Wymieniał ktoś może w 1.4 ? Przebieg 122.000km Przy ruszaniu na gorącym czasem mi szarpie. Nie wiem gdzie szukać przyczyny. Sprzęgło, cewka, świecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Sprzęgło na 99,9% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) Jak wymieniliście sprzęgła, to jakiej firmy było oryginalne (fabrycznie montowane) ? Edytowane 19 Marca 2019 przez mati_wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) u mnie Valeo....ale teraz wysprzęgliki są prawie całe plastikowe stary był w 90% ze stopu metali. Edytowane 19 Marca 2019 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Czy wymieniacie okresowo płyn w układzie sprzęgła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 TAK....to jest też płyn hamulcowy Wysprzęglik i układ hamulcowy są na jednym układzie. Ja wymieniam co 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Czy jak mechanik będzie wymieniać , to jest możliwość żeby pominął wysprzęglik? Chodzi mi i to , żeby mieć pewność iż wymieni też w wysprzęgliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi