Myrek Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Od kupna nyski mam problem z układem jezdnym. Mianowicie gdzieś w przedziale 80-100km/h moja nyska zaczyna drżeć (fotele, jak jest reklamówka na podłodze to się trzęsie). Przy tym na kierownicy nic nie czuć, tylko auto drży. Powyżej 110kmh jest ok. Początkowo myślałem, że to wina opon. Pojechałem, wyważyłem, ale koleś powiedział że są do bani i mogą się rozważyć. No i jechałem jakiś czas i wydawało mi się, że jest ok., aż znów to samo. Wymieniłem jeszcze felgi (to samo), później całe koła na zimówki (dalej jest problem). No i przestałem myśleć, że to opony, choć one nie są idealne. Do tego zauważyłem, że to drganie wyczuwalne jest gdy się przyśpiesza. Jak puści się gaz to jest ok. (no może są małe drgania, ale to chyba nasze drogi). W tym wypadku to już nie wiem co jest nie tak. Czy wina może być przegub? Zaznaczam, że na kierownicy nic się nie czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pdw Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 zgadza sie przeguby ale wewnetrzne czyli te przy skrzyni. Miałem identyczne objawy wstawilem drugie o po sprawie gdyby nie te koszta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myrek Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Czy można jakoś wyczuć, który to (prawy/lewy)? Czy po jego rozkręceniu widać jakieś defekty i czy da się je zregenerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morbid Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Witam oprócz przegubów zwruć uwagę na poduszki silnika i skrzyni biegów,może są któreś zużyte pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Proponuje sprawdzić jeszce sworznie zwrotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaniucha Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam. Mam ten sam problem w mojej Almerce silnik 2.0D. Też mam drgania jak przyspieszam, a jak puszczam pedał gazu to nic nie drga. Też stawiam na przeguby wewnętrzne, bo zewnętrzne wymieniłem miesiąc temu i nic to nie zmieniło. Dodatkowo mam inny problem. Mianowicie: strasznie mi szarpie całym samochodem jeśli jade z wrzuconym biegiem i tylko dotykam pedał gazu aby utrzymać stałą prędkość. Czy ktoś może mi powiedzieć czy to mogą być dodatkowo poduszki silnika czy tylko te przeguby wewnętrzne??? Dodam, że byłem na przeglądzie i badanie nie wykazało nieprawidłowości w zawieszeniu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrfeusz Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 kolega nie mjakstrował czegoś przy półosiach?? podobny objaw miałem kedy mechanik przy wymiaie osłony przegubu nie założył ciężarka wyważającego na półosi. pojawiły sie drgania przy większych prędkościach. po założeniu (metodą prób i błędów) udało mi się to odpowiednio wyważyć i jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 miałem to samo w n-14. Okazało się ,że przegub wewnętrzny miał luz, ale zweryfikujesz to dopiero po wyjęciu półosi i rozebraniu przegubu- widać wytarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaniucha Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Czy ktoś z was wie gdzie kupić przeguby wewnętrzne do Almery 2.0 D 1997 N15??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Rzuć okiem na Allegro...... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 http://www.kamoka.pl/-c-853_5113.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaniucha Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 No właśnie na allegro nie ma. Z używanymi też ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi