Pawcio29 Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Mam problem z ładowaniem telofonu przez USB (radio accenta 2017). Po podłączeniu kabla wyświetla się komunikat na wyświetlaczu "USB nieobsługiwane" i kilkakrotny , bardzo głośny powtarzający się dźwięk. Sprawdzałem na 3 telefonach (wszystkie to Xiaomi), i jest tak samo. Jak u Was ładowanie telefonu wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 ja ładuję z 3 telefony. 1 szajsung i 2 stare nokie. 2 podłączone przez przedłużacz ze schowka. 1 przez usb ze schowka Ładują bez problemu. może masz kabel felerny - sprawdzałeś? no i pozostaje inny tel . do sprawdzenia. To tam sam wiesz. Nawet jakis stary z szuflady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Kabel może ma i dobry ale to wejście USB jest raczej nie przeznaczone do ładowania. Tzn może być do ładowania ale ma zapewne tylko 0,5A a to dla dzisiejszych telefonów za mało. Radio traktuje telefon jak pamięć USB której nie może odczytać. Stąd ten komunikat. Miałem taki sam jak podłączyłem pendrive sformatowanego w NTFS. Mozę jak wybierzesz w ustawieniach podłączenia telefonu "tylko ładowanie" sytuacja się poprawi. Ładowarka w gnieździe zapalniczki to lepsze rozwiązanie. Więcej prądu a więc szybsze ładowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Często ładuje telefon podczas jazdy z gniazda USB i nie ma żadnych problemów. Telefon w schowku i nie wala się po kaśce. Może rzeczywiście ma mniejszy prąd ładowania jak z gniazda 12V, ale nie mam żadnych komunikatów (Samsung Note4). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Nie wiem czy się nie powtórzę.Ale u mnie wszystko jest pozajmowane.Ja mam z zapalniczki.Żonka jeździ okresowo więc mam podłączony kabel w schowku. I się ładuje.Może mniejszy prąd ale powiedzmy że nie ubywa:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.