kmL1337 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Witam ostatnio, samochód zgasł mi podczas jazdy, i od tamtej chwili nie odpala. Nie wiem co mogło się stać... co dziwne przy zapalaniu zaplonu pompka paliwa bulgocze Almera n15 1.4 hachback benzyna, wymieniłem filtr paliwa, powietrza i palec i kopułka była sprawdzana przez mechanika twierdzi, że jest jeszcze okej, proszę o jakieś porady bo już nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Podmień na próbę aparat zapłonowy. Ew. sprawdź czy rozrząd cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 W sensie ze musze kupic nowy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 W sensie podjedź na jakiś szrot/ ew. znajdź kogoś kto ma takie samo auto i podmień aparat na próbę. To 30 minut. W tych aparatach padają moduły zapłonowe i przeważnie to jest problemem. Jednak zanim kupisz warto to zweryfikować, żeby kasy niepotrzebnie nie wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Podjechac bedzie ciezko bo nie odpala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 https://www.olx.pl/oferta/aparat-zaplon-1-6-16v-primera-almera-sunny-vanette-CID5-IDvlN8l.html Czy ten aparat mi podejdzie ? Bo nie mam pewnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 10 godzin temu, ulisses napisał: W sensie podjedź na jakiś szrot/ ew. znajdź kogoś kto ma takie samo auto i podmień aparat na próbę. To 30 minut. W tych aparatach padają moduły zapłonowe i przeważnie to jest problemem. Jednak zanim kupisz warto to zweryfikować, żeby kasy niepotrzebnie nie wydawać. https://www.olx.pl/oferta/aparat-zaplon-1-6-16v-primera-almera-sunny-vanette-CID5-IDvlN8l.html ten da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Musisz sprawdzić jaka masz wtyczkę (ile pinów) oraz dla pewności porównać numery na swoim aparacie i tym z olxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 aparat zaplonowy nie jest przyczyna, wytryskalem mu plakka i odpalil ale teraz znow nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 iskra jest, paliwo przy wtryskach w wezykach jest, zaczynam sie zastanawiac czy to nie bedzie przekaznik pompy paliwa (tylko nie wiem gdzie sie znajduje) lub pompka podaje za niskie cisnienie paliwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konserwa Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 sprawdź czy nie masz benzyny w oleju, po zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Auto na luzie pali po wbiciu biegu i dodaniu gazu dusi go i gasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Sprawdz cisnienie na listwie wtryskowej, może pompa jest uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Mechanik sprawdzał ciśnienie i mówił że jest okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Sytuqcja sie zmienila auto na biegu jalowym chodzi normalnie mozna gazowac i jest okej. Natomiast na 1 biegu jezdzi, ale na 2,3 itd zaczyna go dusic i gasnie, po zgasnieciu ma problem z odpqleniem trzeba chwile poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmL1337 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 3.12.2018 o 16:29, konserwa napisał: sprawdź czy nie masz benzyny w oleju, po zapachu. wydaje mi się, że czuje własnie jakis pomysł ? też niedawno był wymieniany tłumik i katalizator, mam nadzieje ze mechanik nic nie zatkał, ale spaliny się wydobywają . z dwa razy zdazyło się tak ze w filtrze powietrza były spaliny (siwy dym) Edytowane 9 Grudnia 2018 przez kmL1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konserwa Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 No ewidentnie masz przytkany układ wydechowy, spaliny nie mają przepływu albo mają za słaby, idą w filtr powietrza, auto się dusi i gaśnie, jedź z reklamacją do człowieka który ci robił wydech, coś źle zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi