Gość tomec7 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Mam taki problemik.Zamontowalem dzisiaj radio "Nissana" po rozkodowaniu.Wszystko bylo ok wlasnie do teraz.Zaparowala mi tylna szyba wlaczylem jej ogrzewanie i wlaczyla mi sie kontrolka ABS pozniej oswietlenie lekko przygaslo(obiawy slaby akumulator), pozniej sie wlaczyla kontrolka AIRBAG i jak go zgasilem to nie chce odpalic.Tylko jest kwestia ze akumulator kupilem tydzien temu nowiusienki 55Ah z katalogu.Co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Na początek wyjmij radio i zobacz czy nie masz przepalonych jakichś bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomec7 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Jest tak ze jak dluzej samochodzik postoi to odpala normalnie.Troszke dla mnie to dziwna sprawa chyba ze padl mi alternator ale ostatnio mialem sprawdzany i tez bylo oki...A co moga miec wspolnego z tym bezpieczniki??Przeciez jak by byl walniety to by cos nie dzialo poprostu...I jeszcze jest tak ja traci napiecie to obrotomierz wariuje.Jak normalnie obroty sa na 800-850 to spadaja do 0 ale silnik nie gasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mepszo Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Może troszkę więcej szczegółów napisz jakie są objawy czy kręci i nie chce odpalić , czy kręci słabo , czy wcale nie kręci ? :wink: pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomec7 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Jest tak jak by nie mial ladowania bo jak posti dluzej bez jadny to zakreci i zapali a jak troszke pojezdze to juz kontrolki sie zapalaja jakby slabe ladowanie.Wykrecilem to radio dzisiaj bo moze jakies zwarcie sie robilo ale jest tak samo jak postoi to zapali ale troszke posmigam i juz kaplica...Na moje oko to alternator albo cos w ty stylu coby ladowalo akumulator...A Ty co o Tym myslisz??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mepszo Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Chyba masz rację wygląda na brak ładowania lub jest ale bardzo małe ja bym zmierzył jakie jest jak nie masz czym to musisz zawitać do najbliższego elektryka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomec7 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Dzieki jutro rano u niego bede.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 a sprawdziles klemy ?? moze slabo sa dokrecone lub zasniedziale pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Jak dobrze zrozumiałem- w czasie jazdy tak jakby akumulator powoli umierał, a jak postoi to się doładowywuje??? Proponuje jednak zbadać dokładnie akumulator- czasami i nowe bywają uszkodzone. elektryk też Cię nie minie :cry: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomec7 Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Wszystko przebadane i diody mostkowe na alternatorze poszly koszt 200zl no ale jezdzic trzeba.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi