Aro1 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam Prośba o pomoc, porady. Autko z 2014 nieststy już po gwarancji. Pojawił się problem z ogrzewaniem. Nadmuch działa ale niestety tylko zimne powietrze. Silnik osiąga prawidłową temperaturę. Czasem coś się naprawia i leci ciepłe powietrze, tak jakby problem znikał - niestety na krótko podpytywałem serwis - odpowiedzieli że nie spotkanie się z takim problemem. Zna ktoś jakieś miejsce w Łodzi godne polecenia? - do ASO nie chciałbym jechać bo za wymianę maty grzewczej siedziska fotela kierowcy powiedzieli 1100zł + robocizna. Aż strach pomyśleć ile zaśpiewają za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Najpierw sprawdź czy masz odpowiedni poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro1 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Sprawdzone poziom w normie. Po odkręceniu korka poziom się wyrównał. Jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 A masz pozamykane klapki nawiewu zimnego powietrza z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1979 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Czy miałeś wymieniany filtr powietrza w kabinie ?? Jeśli tak to masz to co ja miałem po wymianie filtra źle został założony układ sterowania nawiewem i dmuchał tylko zimnym powietrzem. https://www.youtube.com/watch?v=ldcEQXDE770 na tym filmie około 1:10 jest pokazane sterowanie układem wentylacji jak bedzie źle założone to będzie tylko zimne. Może to pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro1 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Naprawiło się. Pomogło rodkręcenie korka zbiorniczka wyrownawczego. Zasyczalo powietrze i zaczęło grzać... dziwna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Czyli układ był zapowietrzony i w nagrzewnicy zrobił się bąbel powietrza. W sumie powinno odpowietrzyć się samo, ale jak widać mechanizacja jest dziwna i nie zawsze podąża za naszymi życzeniami. Najważniejsze, że się naprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro1 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dzięki za zainteresowanie!. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 A spotkał się ktoś z tym ,że mimo zmniejszenia temp ogrzewania na 16 stopni ta ciągle grzała tak około 26? Wyłączenie i włączenie nawiewu i klimy nic nie dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Tak w Qq działa ogrzewanie,że chce jak najszybciej nagrzać do ustawionej temperatury porównując do temperatury zewnętrznej.Jak ustawisz np 16 a na zewnątrz jest 0, to z nawiewów nie będzie leciało 16 tylko maksymalnie ciepło,żeby nagrzać do ustawionej temperatury wewnątrz.Latem natomiast odwrotnie,będzie jak najszybciej chłodził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono32 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 U mnie temat podobny ,okazało się ze zapomnieli w fabryce przykręcić 2 śrub od plastiku przy filtrze ,plastik nie trzymał i zimne powietrze nie przechodzilo przez nagrzewnice .dostęp pod nogami pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) W moim i w każdym innym nissanie qashqai nie przykręcają tam tych dwóch śrubek, ta zaślepka od filtra kabinowego jest na zatrzaski, tylko w pierwszej kolejności trzeba włożyć dól, a następnie przycisnąć górę. Na YouTube są filmiki jak to zrobić np. tu: od 5:11. "Proszę zwrócić uwagę jak był założony poprzedni filtr" Edytowane 14 Grudnia 2018 przez klepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Montaż dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 15 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Fajny film. Dzięki temu zobaczyłem tą gumkę która jest opisana w instrukcji a której nie mogłem znaleźć w samochodzie. Podtrzymuje instrukcję na swoim miejscu w schowku. Ale żeby otwór był mniejszy niż filtr który trzeba przez niego przepchnąć.... Edytowane 15 Grudnia 2018 przez RAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ciekawe... W j11b jest inaczej. Nie trzeba ściągać schowka, zatyczka do filtra jest... Narożna... Ale tak czy owak wymyślił to kretyn, w fiacie było 100x prościej i przyjemniej go wymienić W dniu 14.12.2018 o 10:09, bono32 napisał: U mnie temat podobny ,okazało się ze zapomnieli w fabryce przykręcić 2 śrub od plastiku przy filtrze ,plastik nie trzymał i zimne powietrze nie przechodzilo przez nagrzewnice .dostęp pod nogami pasażera Czy oby na pewno? Wg mnie nagrzewnica jest za filtrem, inaczej bylaby cała w syfie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Nawet w starszym 1.2 J11 nie zdejmowałem schowka.Fakt ciasno,ale wymiana to było 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo911 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Witam, jestem nowy na forum, także sorry jak coś gdzieś inaczej wstawiłem;) Mam problemy z ogrzewaniem wewnętrznym , jak jadę to leci ciepłe powietrze ( nie mylić z gorącym), Jak stoję na światłach to już leci po chwili zimne. Zrobiłem taki ruch, że założyłem dodatkową pompę wody i teraz jest tak, że jak stoję z nagrzanym i włączonym silnikiem to grzeje jak cholera , natomiast jak już ruszę to po chwili leci zimne powietrze... O co tu chodzi ???? Dzięki za jakiekolwiek refleksje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Godzinę temu, Paolo911 napisał: Witam, jestem nowy na forum, także sorry jak coś gdzieś inaczej wstawiłem;) Mam problemy z ogrzewaniem wewnętrznym , jak jadę to leci ciepłe powietrze ( nie mylić z gorącym), Jak stoję na światłach to już leci po chwili zimne. Zrobiłem taki ruch, że założyłem dodatkową pompę wody i teraz jest tak, że jak stoję z nagrzanym i włączonym silnikiem to grzeje jak cholera , natomiast jak już ruszę to po chwili leci zimne powietrze... O co tu chodzi ???? Dzięki za jakiekolwiek refleksje Raczej nie ten dział kolego. T30 masz tu https://forum.nissanklub.pl/forum/200-x-trail-t30-2001-2007/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo911 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi