miho777 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam serdecznie, Panowie w mojej 370 zapaliła się ostrzegawcza pomarańczowa kontrolka z kluczykiem i auto nie odpala. Na zachodnich forach znany problem w rocznikach 2011 i nizej. Spotkał sie ktoś z Was z tą usterką? Możecie coś doradzić? Polecić kogoś kto jest w stanie to ogarnąć w miare szybko? Jestem z Warszawy. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Pzdr Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 http://www.the370z.com/nissan-370z-general-discussions/65272-attention-2009-2010-owners-steering-lock-wont-start-issues-33.html 1."Walnięcie" gumowym młotkiem w blokadę może zaskoczy, pózniej wyjęcie bezpiecznika blokady kierownicy po odpaleniu. 2.Ciekawy sposób polegał chyba na zmostkowaniu bezpieczników , w celu podania chwilowo prądu 3.Wizyta w ASO i próba wymuszenia naprawy w ramach akcji serwisowej (w USA taka się odbyła) 4.Udanie się Coobcia ,też jest z Wawy Nie jestem mechanikiem ani elektrykiem , ale 99% fachowców nie wpadnie na pomysły które podane są w tym linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Temat dobrze nam znany... Otwieramy i przerabiamy centralki w układzie kierwoniczym tak żeby już nigdy nie wywoływały tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoobcio Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Witam W mojej 370 sytuacja wygląda tak, odpaliłem auto po 36h postoju, podjechałem w jedno miejsce, po jakimś czasie podjechałem pod market i tam zaczęły się problemy. Brak zasilania, cała deska rozdzielcza nie reaguje, nawet radio nie włącza się, pomarańczowy kluczyk, a gdy wkładam go do miejsca na kluczyk" no key", próbowałem robić tak jak kolega co podesłał link z forum USA, ale wyciąganie bezpieczników nic pomogło. Czy to może być jak pisał Coobcio, centralka? Nissan z 2010 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.