Endriuk4 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Witam Robię właśnie remont silniki w moim nissanku note 1.4 CR14DE mógłby ktoś podesłać fotke jak dokręcić głowice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 https://www.engine-specs.net/nissan/cr14de.html A jak odkrecałeś/odpuszczałeś głowicę? Tak samo tylko w odwrotnej kolejności (dot. śrub 1-10, nr 11-13 - te po stronie osłony łańcucha rozrządu dokręcasz w kroku 3, po dokręceniu śrub 1-10. Dokręcanie rozpoczynasz od środka (1-2), a dalej naprzemianstronnie na krzyż oddalając się od środka). Jeśli remontujesz silnik, ściągnij sobie service-manual od E11, tam np. w dziale EM (silnik) na str. 61-64 masz wszystko (a nawet więcej) odnośnie głowicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Samą głowicę robisz czy kapitalkę? Po jakim przebiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriuk4 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam robię remont w siniku o nieznanym przebiegu. silnik został zakupiony przez mojego wujka i po włożeniu do auta kopcił tak jak oryginalny więc kupili trzeci i z oryginalnego i tego trzeciego silnika złożyli jeden i zamontowali. Ten też pali olej i kopci. Ja remontuje silnik nr2 wymiana kompletu pierścieni i uszczelniaczy zaworowych + nowa uszczelka głowicy. Po remoncie zobaczymy efekty mojej pracy. Jest to pierwszy wykonany remont w mojej karierze. Silnik miał służyć do nauki a okazało się że trzeba go wyremontowac włożyc do auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 No to życzę udanego remontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.