mysliwy2 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Witam Wszystkich Mam Problemik oto on. Przy wlaczeniu swiateł jak i klimatyzacji podnosi sie wskaznik temperatury silnika terrano 2 92 Kw 125 kM 2.7TDI 200 rok produkcji .Czy aby nie mam gdzies zlodzieja prądu. Czujniki wymienione na nowe.Czy moze jakies bezpieczniki? Nie wiem a termin u elektryka mam dopiero 17 grudnia.Moze ktoś tez mial taki problem.Dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Do sprawdzenia połączenia z masą silnika i nadwozia oraz klemy akumulatora. Jakie napięcie ładowania alternatora bez obciążenia oraz po włączeniu świateł, A/C, ogrzewania tylnej szyby itp.? Co do upływu prądu ("złodzieja"): na postoju i wyłączonym silniku oraz wszystkich odbiornikach, odłącz klemę (+) i pomiędzy nią a słupkiem/biegunem (+) akumulatora włącz szeregowo amperomierz i zmierz prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysliwy2 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzięki sprawdzę i dam znać.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysliwy2 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam Jeszcze nie do końca zrobiony ale było małe ładowanie alternatora bo 12,8 , po wymianie regulatora napięcia jest już ładowanie 14.34. Wymieniłem masy przy akumulatorze , .Jest lepiej mogę jeżdzić z włączona klimą lub włączonym nadmuchem na drugim stopniu , ale teraz w dniu dzisiejszym jeszcze chce zmasować silnik z ramą.Jakby ktoś miał jakieś inne sugestie to proszę o poradę.Podobno trzeba masę zrobić na zegarach ale gdzie i jak jak zegary są elektroniczne Dziękuje z góry za poradę.Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Jak zachowuje/ą się wentylator/y na chłodnicy z chwilą włączenia klimatyzacji i wzrostem temperatury na wskaźniku? Sugerując się Twoim avatarem - czy chłodnica klimy (ta z przodu) nie jest zanieczyszczona (błotem, owadami itp.)? Zanieczyszczenie radiatora klimy powoduje mniejszy przepływ powietrza na chłodnicę płynu chłodzącego znajdującej się za nią. Druga sprawa - układ chłodzenia jest drożny? Przewody chłodnicy (góra i dół) mają taką samą ciepłotę i twardość po rozgrzaniu silnika? Jak zachowuje się sprężarka klimy (ciepłota jej obudowy, hałas ze strony paska osprzętu itp.) - ostrożnie z ręką! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysliwy2 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam Ponownie Temat wzrostu wskaznika temperatury rozwiązany.Ja mam wersje Terrano Skandynawska z dwoma akumulatorami.To była wina masy.Masa była tylko od silnika do akumulatorów i powiązana z alternatorem i z karoserią.Był to montaz oryginalny. A teraz zrobiłem dodatkową masę od silnika i połączyłem z ramą.Oczywiście wszystko wróciło do normy i jest oki. Dziękuję wszystkim za pomoc i porady Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.