sikoku78 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzień dobry. Panowie. Temat chyba znany - skorodowane połączenie śruba / wkładka gwintowana - mocowanie pokrywy zaworów. Próba odkręcenia - wyłamanie fragmentu plastikowej podstawki ustalającej wkładkę. Jak ów podstawka pokrywy zwie się fachowo? Gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam. Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Tutaj masz chyba razem z podstawą:https://allegro.pl/pokrywa-zaworow-nissan-micra-k12-1-2-16v-ax605-i7092188617.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Miałem to samo kupiłem tę https://allegro.pl/obudowa-filtra-powietrza-nissan-note-1-4-06-12-i7195068105.html?snapshot=MjAxOC0wOS0xMVQxMzozMDo1NC44ODNaO2J1eWVyOzBlOWNiYTgzZTVmOWZiZjQ4YmJmY2U3Y2EzODY5NmNhZmU4YzJhZWNlNzE1Nzk3NzVlYWEzMjFhNzg4YjUyMGQ%3D Tylko mam silnik 80 km ,zauważyłem że te pokrywy się różnią troszkę nie wiem czy to ma znaczenie. Sugerowałem się oznaczeniem na obudowie. Ta którą kupiłem jest od note 1.4 pasuje idealnie. Ja zapłaciłem 29 zł z przesyłką,szukaj też od note . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikoku78 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Micra smarkuli to też wersja 80km. Widzę, ze występuje jako część używana tylko z pokrywą zaworową... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 W zasadzie to nie pokrywa zaworów a obudowa filtra powietrza,składa się z dwóch części a w środku jest przepustnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikoku78 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dziękuję. Wiem już czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.