JM9897 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki czujnika deszczu w P12. Mianowicie w mojej Primie po przełaczeniu dźwigni wycieraczki w pozycję czujnika deszczu wycieraczki robią tylko jeden cykl i na tym koniec . Z kolei kręcąc pokrętłem od czułości opadów (ale tylko w jedną stronę) również robią jeden cykl. Wiem że ten czujnik jest w jakiś sposób powiązany z tylną wycieraczką bo zauważyłem że jak nie działa czujnik to i tylna wycieraczka też. Borykam się z tym problemem od około 3 lat i zaczyna mi to działać na nerwy. Dużo w tej kwestii sprawdzałem miernikiem tzn. wtyczki, piny, przejścia pomiędzy nimi, wymieniłem manetkę od wycieraczek wraz z czujnikiem deszczu i dalej nic. Nie mam już pomysłu na to cholerstwo. Proszę o pomoc wszystkich forumowiczów, może ktoś już miał podobny problem. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Jaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Nie wiem jak w nissanie, ale w mercedesie się to kalibruje na komputerze diagnostycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czujnik deszczu to bardzo proste urządzenie, nie sądzę że w P12 jest połączony z tylną wycieraczką, jak już to problem możesz mieć z manetką. Co do wadliwego działania czujnika w większości problem jest po stronie złego przylegania czujnika do szyby. W P12 jest to łatwo sprawdzić, zdejmujesz osłonę za lusterkiem, 2 połówki osłony i patrzysz jak się trzyma na szybie. Jak trochę odstaje to już nie będzie działać dobrze. Miałem tak samo bo miałem nieoryginalna szybę i się odklejał. Kupiłem żel do tego czujnika, wyczyściłem szybę, czujnik i przykleiłem na nowo. Zaczęło działać ok. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taczkins Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 U mnie był ten sam problem i pomogło wyczyszczenie wtyczki pod osłoną przy samym lusterku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak u was z czułością tego czujnika? U mnie mam wrażenie że w pozycji maxymalnej czułości jest tak jak powinno działać w polowie. Często wycieraczki włączają się dopiero jak szyba jest już cała mokra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Raz działa jak należy raz nie. Przy normalnym deszczu działa raczej w porządku, natomiast przy mżawce głupieje i prawie wogóle nie reaguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM9897 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 dawid5995 i clavikord dlaczego wcinacie się w temat jeżeli dotyczy innego problemu. Jak wam działa to super , zaklaskajcie pośladami i się postykajcie ... wiecie czym. Załóżcie sobie nowy temat pisiory jedne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.