Juke2016 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Witam, jestem tu nowy. Posiadam juke z 2016r z silnikiem jak w tytule. Po odjeciu gazu na luzie jak i w czasie jazdy słyszalne jest metaliczne stukniecie. Bylem z tym w serwisie i niczego sie nie dopatrzyli. Wszystko jest w normie. Wzieli nawet QQ z tym silnikiem i rowniez bylo takie stukniecie po odjeciu gazu. Co sadzice bo dla mnie takie stukniecie metaliczne, nawet głosne, nie jest normalne. Przebieg 21k. Czy u Was w tym silniku jest tez takie stuknięcie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 U mnie było w Kaśce 1.2 i zaczęło się pojawiać w nowej 1.6 u mnie problemem jest i była,poduszka silnika,albo zbyt miekka guma,albo za mało jej jest i ma zbyt duży lyz silnik.Podczas odpuszczania gazu do zmiany biegów lub podobnie występował dość wyraźny stuk,metaliczny.W 1.2 wymienili poduszkę,w 1.6 zastosowałem kawałek 3mm grubości gumy-pasek gumowy,który włożyłem z dwóch stron w poduszkę silnika.Stukanie ustało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juke2016 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ok, dzieki za odpowiedz. Przy przeglądzie w lutym ukierunkuje mechaników, żeby mi nie wciskali znowu kitów. To nie pierwszy mój samochód i wiem, że to nie jest normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zwróć uwagę,na poduszkę silnika po stronie pasażera,tam nie powinno być między gumą a obudową więcej jak 2mm odstępu,jak jest więcej i do tego miękka guma to tak się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.