rocky922 Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Pytanie czy do silnika DE wersja US jest sens robić MREV czy tylko spacer? Gdzieś słyszałem że są bardziej na ubogo strojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 W de zostawiasz swój kolektor ssący warto go odpowiednio podfrezowac a spacer w każdej wersji silnikowej mile widziany robi robotę Zbliżam się do 7 tys na oleju także czas na wymianę. Teraz testuje Millersa 5W50 do tego powiększony filtr i płukanka ValVoline. Wpadają także dokładki progów czekam aż lakiernik przyśnie mi je w czarny połysk i wrzucę foto jak siadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Dokładki z laminatu czy inne tworzywo? Jak się je montuje? W jakieś oryginalne otwory w progach, czy musisz na wiercić nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Dokładki włókno szklane. Montaż na wkręty trzeba na wiercić otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Lipa z tymi otworami :/ kolejne miejsce gdzie może wyjść rudzielec. Skad brałeś dokładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Jak wyjdzie rudzielec jak przykręcasz do ori progów które są plastikowe. Dokladki od Piotr Grzelak na fb wysyła z Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Ok - myślałem ze nie do progów, tylko do budy...wszystko jasne. Dzieki. Czekam na foty już na aucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Spoko, myślę że pod koniec tygodnia będą na aucie oczywiście odrazu wrzucę foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Dokładki zamontowane na żywo robią mega robotę Doszło też łożysko przednie NTN SNR bo przy skręcie w lewo delikatnie już huczy nie długo wymiana Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez diabloRBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Dobrze siadło. Jak dla mnie brakuje tutaj czarnych klamek, lusterek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz_G35 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 W dniu 27.12.2019 o 21:38, diabloRBR napisał: Z modów od coobcia ssący + spacer jestem zadowolony czuć jak auto lepiej się zbiera powyżej 3 tys obrotów jest różnica Kolejny element układanki Decaty z nierdzewki z tłumikami ciekaw jestem czy będzie odczuwalna różnica jak w przypadku wcześniejszych modów Cześć, To decaty od Turboworks? Czujesz jakąś różnicę w dzwięku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Cześć, jeszcze nie zdążyłem założyć jak tylko to zrobię to napiszę. Muszę się zabrać za to bo sam jestem ciekaw efektów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) W dniu 4.05.2020 o 23:39, Sergiusz_G35 napisał: Cześć, To decaty od Turboworks? Czujesz jakąś różnicę w dzwięku? Pozdrawiam Tak turbo works. Dziś założone szczerze? Nie polecam jak bym wiedział nawet bym nie zakładał. Pod butem nie czuć żadnej różnicy a dźwięk powyżej 3 tys obrotow do końca jest MASAKRA jakby śruby leciały przez wydech. Teraz dylemat czy zakładać spowrotem katy czy sprzedać i robić cały wydech... Edytowane 20 Maja 2020 przez diabloRBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 19.05.2020 o 19:56, diabloRBR napisał: Tak turbo works. Dziś założone szczerze? Nie polecam jak bym wiedział nawet bym nie zakładał. Pod butem nie czuć żadnej różnicy a dźwięk powyżej 3 tys obrotow do końca jest MASAKRA jakby śruby leciały przez wydech. Teraz dylemat czy zakładać spowrotem katy czy sprzedać i robić cały wydech... Zakładaj sporotwe katalizatory (nie są drogie) mają stalowe sita - sam tak zrobiłem dźwięk jest miód bez efektu poloneza wtedy nie ma tego rezonowania ale druga sprawa sprawdź czy nie ma możliwości, że masz tam ciasno i mogą tez rezonować osłony gdy decat wpada w wibracje. Możesz też wykorzystać te decaty i wstawić tylko gruch sportowych katów bo już masz sondy w odpowiednim miejscu ; ) Edytowane 7 Lipca 2020 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dzięki za pomoc ale już wróciłem do starych katów. Dźwięk był tak brzydki że wolałem mieć te kilka koni mniej i jeździć komfortowo. U mnie robotę robił ten Ypipe na większej średnicy i brak w nim tłumika środkowego Przy okazji wleciały kute nakrętki Japan Racing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 W dniu 7.07.2020 o 11:37, diabloRBR napisał: Dzięki za pomoc ale już wróciłem do starych katów. Dźwięk był tak brzydki że wolałem mieć te kilka koni mniej i jeździć komfortowo. U mnie robotę robił ten Ypipe na większej średnicy i brak w nim tłumika środkowego Przy okazji wleciały kute nakrętki Japan Racing Pamiętaj zabezpiecz przed wilgocią szpilki kiedy masz otwarte nakrętki to potrafią się dziać cuda jak rdza złapie nakrętkę i szpilkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Kolejny mod na który długo czekałem i wreszcie udało się złożyć. Lampy tył Led poliftowe robią robotę, auto wygląda dużo młodziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Jak większość Zetek i moja zimuje także był czas na delikatne przyciemnienie przednich lamp folią Oracal 8300. Kolejne planowane mody to spacer miski olejowej od coobcia i jakaś lotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Wiele osób poleciło większą miskę zamiast spacera i tak z też zrobiłem. Jak tylko śnieg stopnieje i da się wyjechać będzie montaż. Panewki napewno się ucieszą ze będzie 1l oliwy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 (edytowane) Wleciał nowy wydech oczywiście nierdzewka 2x 2 cale, X-pipe, sportowe katy o dużej przepustowości bo 100cspi i Końcowy przelotowy. Katy zostały cofnięte żeby nie były blisko skrzyni i dodatkowo jej nie grzały Niestety trzeba było przy końcu zejść do jednej rury która wchodzi do końcowego ponieważ z jednej strony stabilizator jest ładnie wygięty na rurę a z drugiej prosty i nie było jak puścić rury górą ponieważ mogła by tłuc o budę a dole znowu byłoby za nisko. Końcowy i końcówki 4.5 cala polerowane ale na wiosnę zmienię na "opalane" na niebiesko. Edytowane 11 Września 2022 przez diabloRBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Kolejne dwie modyfikacje wizualne ? Spoiler nismo V3 czekam jeszcze na światło stop do niego, nigdzie nie mogłem dostać na szczęście udało się znaleźć w USA. Zostało jeszcze pomalować spoiler w kolor budy i montaż ? Udało się znaleźć Window louver z aluminium na tylną szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabloRBR Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Dyfer doczekał się poliuretanów Strongflexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi