dorian.0323 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Witam. Szukalem szukalem i nic nie znalazlem. Mianowicie chcialbym wsadzic wydajniejsza pompe paliwa do swojej zetki i nie mam pojecia jaka, o jakiej wydajnosci itd. (Nawet nie wiem jakiej wydajnosci jest seryjna pompa...) bo nigdzie nie moge tego znalezc, a wiec jaka pompa bedzie dobra? 255lph? 320lph? Czy moze 450lph? A moze wsadzic np dwie 255lph? A moze seryjna wystarczy? I jaka firme wybrac? Bo pisza o tych bosha walbro deatsxhwerks ze sie psuja szybko a np chinczyki typu eoman sa trwalsze i tansze... i do tego czy wtedy trzeba montowac regulator cisnienia paliwa czy nie? prosze o jakas podpowiedz najlepiej kogos kto montowal takie cos.. bede wdzieczng Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Hej Seryjna sprawna pompa paliwa w Zetce starcza by wykarmić ją do przeszło 400KM w wolnossaku i do ok. 370KM w przypadku Turbo, na tej podstawie obstawiam, że ma wydajność ok 190lph Jaki jest powód, że chcesz ją zmienić ?? Ps. Wallbro 255 obsłuży ci okolicę 500KM w przypadku Turbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorian.0323 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Powod jest taki ze chce zalozyc kompresor vortecha v1 , i tak ogolnie to mialem przyjechac z tym do Ciebie :p tylko ze 11 godzin temu, Coobcio napisał: Hej Seryjna sprawna pompa paliwa w Zetce starcza by wykarmić ją do przeszło 400KM w wolnossaku i do ok. 370KM w przypadku Turbo, na tej podstawie obstawiam, że ma wydajność ok 190lph Jaki jest powód, że chcesz ją zmienić ?? Ps. Wallbro 255 obsłuży ci okolicę 500KM w przypadku Turbo. Powod jest taki ze chce zalozyc kompresor vortecha v1 , i tak ogolnie to mialem przyjechac z tym do Ciebie :p tylko ze mam do Ciebie ok 250km i najpierw chce troche czesci pozbierac oby bylo latwiej , i uszczelnic silnik i zrobic podstawowe rzeczy zeby wpasc ze zdrowym autem. Tak przy okazji jak mozna sie do Ciebie umowic? Dzwonic? Pisac? Pompe kupilem 320lph podobno starczy do 500km a mi narazie potrzeba tyle ile wytrzyma seria 440-430 cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.