Tidus1989 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Witam . Jestem nowy na forum więc nie wiem czy dobrze założyłem temat :) jakby co to proszę przenieść gdzie trzeba :) mam taki problem . Zakupiłem alemere tino kilka dni temu i mam taki problem ze nie działają żadne wycieraczki. Czytałem na forum że ten typ miewa problemy z wycieraczkami ale u mnie działają żadne i dobrego wcale. Nie że się zacinają albo chodzi tylko przód czy tył . Nie działają żadne w żadnej chwili. Bezpieczniki sprawdziłem i są chyba okej. Zastanawiam się czy jakiś przekaźnik nie jest walnięty. Jakaś taka czarna kostka czy coś. Nie za bardzo znam się na elektryce w samochodach bo jest zupełnie inna niż w telefonie czy laptopie dlatego wolę popytać o radę żebym nic nie rozwalił jeszcze bardziej no i zanim dam do jakiegoś magika elektryka co skasuje trzy stówki a tylko jakiś kabelek zrobi na lewo :) pozdrawiam i proszę o radę . Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Szczerze nie pamiętam żeby za przód i tył wycieraczek odpowiadał 1 przekaźnik. Niestety czasami trzeba jechać do fachowca szczególnie jeśli się nie znasz. Mogłeś mieć zapieczony tył a teraz zdechł przód. Kupiłeś w takim stanie? Sprawdź napięcie czy dochodzi do silniczków ale w zimie to robota raczej niewdzięczna chyba że masz garaż to łatwo się dostać i przód i tył. Wpisz swój VIN i szukaj fantastyczne miejsce schematów https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Nissan Z tego co widzę przekaźniki są osobno przód i tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidus1989 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Kupiłem go bardzo okazyjnie właśnie przez te wycieraczki i mam łożysko z tyłu do wymiany. Garażu niestety nie mam dlatego naradzie staram się wszystkie podstawy sprawdzić przed blokiem. Tak myślałem z tym przekaźnikiem bonw końcu są 2 osobne bezpieczniki do nich. A może być że uszkodzona jest manetka od tych wycieraczek poprostu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Manetka też możliwe. ale wg mnie mniej rozbierania to włączy manetką wycieraczki i zmierzyć czy idzie prąd na wycieraczki. Z przodu może być wszystko do roboty od silniczka (lepiej podmienić na tak z Poloneza) po zapieczone tuleje od pantografu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidus1989 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Okej dziękuję bardzo za odpowiedź. Załatwię sobie miernik i od tego zacznę że pomierze czy idzie prąd na wycieraczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.