ajsmeno Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam. Chcialbym sie dowiedziec od innych uzytkownikow automatow o charakterystyke pracy skrzyni. Zauwazylem, ze przy predkosci do 60km/h automat ladnie i szybko zmienia biegi. Jezeli rozpedzamy sie do wiekszej predkosci okolo 80km/h to automat dlugo trzyma na biegu 3500 nawet do 4000 obr. Jezeli odpuszcze noge z gazu i wcisne z powrotem, to zmienia bieg na wyzszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARGAMEL 92 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Witam Te skrzynie mają tylko 4 biegi i przycisk miasto - trasa, i tylko to albo dłużej albo szybciej. W sumie tylko na miasto to jeździ się super, ja mam 2003 1.2 80 km. i nawet to jedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicroZbyszek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Mam od wczoraj Micra K12 AT (1240ccm) i zauważam jak kolega powyżej. O ile w trakcie jazdy miejskiej, po rozgrzaniu silnika - skrzyni AT, mieście dość ładnie pracuje (pewnie do 3-ciego biegu) zmiana następuje przy niższych obrotach, ale gdy już chce się poza miastem rozpędzić powyżej 100km/h trzeba obroty podciągnąć az powyżej 3500 i wówczas zmienia bieg na kolejny (zapewne 4-ty) przy olbrzymim hałasie skrzyni automatycznej. Czy można to jakoś ustawić programowo, czy tak ma być, bo w końcu to miejski samochodzik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin3316 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Mam dokładnie taki sam problem,pierwsze 3 biegi wchodzą szybko a 4 wbija dopiero przy 70km/h,a powinna skrzynia wrzucić 4 bieg przy 50km/h,widocznie te skrzynie tak mają,ale odbija sie to na spalaniu.Zona jezdzi tylko po mieście i tak naprawde tylko na 3 biegach,bo nie osiągnie predkości 70km/h,i spalanie w zimie było nawet 9,5 teraz zrobiło sie cieplej to jest 8,5 do 8,2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.