Kubay60 Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Cześć mam nadzieję że wy mi pomożecie. Mam problem z odpalaniem na zimnym silniku jak już odpali jest ok. Dlugo kręci aż prawie aku pada. Ostatnio byłem zmuszony odpalić go na lince. Przekaźniki sprawdzone wszystko działa, świece nowe, listwa świec działa, nowa pompa wtryskowa, paliwo się cofalo założyłem zaworek już się nie cofa, masa na głowicy jest. Już nie mam pomysłu co jeszcze może mu dolegać, czy może to być koniec dołu silnika ? Y60 2.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 stało się tak nagle, czy było już kiedyś ale narastało? wymieniałeś ostatnio rozrząd? akumulator , jeśli podaje zbyt niskie napięcie, to nie otworzy elektrozaworu na pompie zaworek zwrotny to zbytek szczęścia, jeśli wszystko działa, to nie musisz go mieć, gdyby był potrzebny, to Nissan by go zamontował to prosty samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubay60 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Lekko się utopilem ale zaraz te wszystkie przekaźniki i sterowniki zmieniłem. Następnie świece zmieniłem i nagle tak mu odbiło, założyłem inne świece i dalej tak samo. Rozrząd rok temu i wszystko było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 masz dwa rodzaje świec? zobacz czy prąd przechodzi po listwie? listwy powinny być dwie, długa i krótka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubay60 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Tak 2 rodzaje prąd jest listwy sprawne kręci ale nic więcej na linie odpali i jak już raz odpalil to później będzie odpalac aż nie zostawię to na noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 na pompie wtryskowej jest elektrozawór, spróbuj podać napięcie "na krótko" może z jakiegoś powodu się nie otwiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.