hubert.c Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Witam co to może być, jadę autostrada 120 i nagle obroty spadły do zera momentalnie. Wrzuciłem na luz i z powrotem 5 bieg, obroty wróciły i ze spokojem zajechałem do domu. Sprawdziłem checka i wywala tylko błąd związany z wyciętym katem bo mam strumienice. 1.8 114 km, 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 sprawdź rozrząd (wyciągnięty łańcuch) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Jaki przebieg? Kurcze podawajcie więcej danych pytając o usterki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiruwaa Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 witam moje autko almera z 2001 1.5 benzyna. mialem dzisiaj problem w trasie samochod zacza sie dusic az zgasl po 3 pierwszych probach odpalal po czym gasl za 4 razem w koncu odpalil i szczesliwie dojechalem do domu (jakies 10km)w czym moze byc problem? zdazylo mi sie to kilka miesiecy temu wiec wymienilem filtr powietrza oraz wyczyscilem przeplywomierz.... obroty nie faluja przyspiesza jak powinien przebieg 120.000km zalalem troche paliwa 98 na innej stacji niz wczoraj moze wina paliwa objawow puki co brak zalaczam filmik jak sie dusil a drugi jak jest w tej chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert.c Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Przebieg mam 302 tys km. W 2017 we wrzesniu wymienialem czujnik walu. Od tamtej pory nic sie nie dzialo. Od miesiaca sa takie objawy. Bylem w salonie na dziale czesci podpytac mechanika co sadzi i mowil, ze przepustnica do czyszczenia i moze czujniki faz rozrzadu. Pytal czy slychac lancuch zeby uderzal o obudowe to mowie, ze nic, cisza. Pytanko takie brac rozrzad z wariatorem faz rozrzadu i dodatkowym kolem na walku ? Taki zestaw marki SKF chodzi po ok 650 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.