kali7a Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Witam, posiadam dwa Nissany Elgrandy z 3,5 litrowym silnikiem i mam z nimi problem ponieważ nagle zaczęły kopcić, i zżerać bardzo duże ilości oleju, i to na krótkich odcinkach, i dlatego potrzebuję pomocy. Mają najechane jeden 105 a drugi 165 tys. kilometrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Nie jest chyba możliwe żeby 2 auta u jednego właściciela w tym samym czasie identycznie się popsuły, ktoś Ci je popsul ...nie nalales do dwóch aut oleju jakiegoś dziwnego, innego , kujawiaka... Skojarz jakieś fakty w obsłudze serwisowej , może ktoś coś robił .....Zacznij od kompresji cylindrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali7a Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 lałem 10 w 60 z liqli moly stały trzy miesiące a teraz takie jajka wychodzą aż boję się nimi jazdzić bo po 250 km brakuje aż 3 litrów oleju ,coś dziwnego bo nawet pierścienie i uszczelniacze nie mają jak tego przerobić na logikę a poza tym strasznie kopcą a wczesniej tego nie było,jakaś odma albo cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas88despol Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Część kolego. Mam to samo. Rozwiązałes problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas88despol Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 W dniu 1.03.2019 o 16:34, kali7a napisał: lałem 10 w 60 z liqli moly stały trzy miesiące a teraz takie jajka wychodzą aż boję się nimi jazdzić bo po 250 km brakuje aż 3 litrów oleju ,coś dziwnego bo nawet pierścienie i uszczelniacze nie mają jak tego przerobić na logikę a poza tym strasznie kopcą a wczesniej tego nie było,jakaś odma albo cos? Czesć. Co było powodem? Kupiłem właśnie elgranda 3.5 za śmieszne pieniądze z nastawieniem na kapitalny remont ale może to jakaś duperela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly80 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 a myślałem ,że będę pierwszy w polsce z tym autem //:P poszły mi panewki jakis dobry warsztat na wymiane lub remont..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly80 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 lukas88despol zrobiłeś kapitalny ? czy juz spredany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.