zaq79 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Cześć Jakie powinno być ciśnienie na listwie common rail? Czy i w jakim zakresie się zmienia wraz ze zmianą obrotów/pozycją pedału przyspieszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Serwisówka podaje jedynie ,że ciepły silnik na wolnych obrotach 1,7V-2,0V a przy obrotach 2000rpm 2,0V-2,3V Co się dzieje ,że potrzebujesz takie dane? Znalazłem jeszcze 20-30 MPa na jałowym , 45-55 MPa przy 2000rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq79 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Zabieram się do wymiany zaworu SCV i chciałbym zweryfikować ciśnienie przed wymianą i po wymianie. Aktualnie według wskazań Torque parametr "Fuel Rail" zmienia się w zależności od obrotów w szerokim zakresie 5000 - 9000 psi co odpowiada 34,5 - 60 MPa. Jednak podczas jazdy ciśnienie potrafi "podskoczyć" nawet do 18-20 tyś psi. To takiej "akcji" najczęściej jak się zwolni lub zatrzyma samochód to komputer przechodzi w tryb awaryjny i mamy brak mocy, max 2000 obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq79 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Udało się komuś z kolegów odczytać ciśnienia w Waszych X-sach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Ja w poprzednim aucie miałem problem z wtryskami i pompą...podłączałem go przez Forscana do forda, odczytywał ciśnienie na biegu jałowym jak również pod obciążeniem...tylko że mniej więcej wiedziałem jakie powinien mieć ciśnienie...w xie niestety nie wiem jakie powinno być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.