jacekdh12 Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Witajcie, ma ktoś może sprawdzony interfejs OBD do xtraila diesel 2002r. Próbowałem interfejsow od znajomych i od sprzedawcy z olx łącznie 6 sztuk i żadne nie laczylo sie. Jakby ktoś miał linka do czegoś sprawdzonego to chętnie wykorzystam. Ewentualnie może jakis program na komputer i jaki kabel kupić do takiego zestawu. Najlepej jakby OBD kosztowało max 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) za niewiele więcej kupisz u chińczyków ds150e lub autool x50 Edytowane 2 Marca 2019 przez chudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pugi36 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 16 godzin temu, chudson napisał: za niewiele więcej kupisz u chińczyków ds150e lub autool x50 Delphi ds 150 e na Allegro 199. +kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 135zł prosto z chin z darmową wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 dzięki za odpowiedzi i te interfejsy napewno będa dzialac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 ds150e działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Witam dzisiaj doszedł delphie ds150e, czytałem na forum że łączy się ze starym dieslem ale z moim jakoś nie chce. Wie ktoś może czy da się to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Przeszukaj także to forum https://forum.nissanklub.pl/forum/103-diagnostyka-komputerowa/ Ja wcześniej do mojego T30 2.2 dCI z 2006 próbowałem używać interfejsu opartego na ELM327 i różnie to bywało. Czasami działał a czasami nie. Mam też drugi samochód Mitsubishi Colt i tam były podobne problemy z ELM327. Oczywiście to były jakieś chińskie podróbki oryginału. Ostatnio w grudniu Mikołaj przyniósł mi chiński oryginał ODBLink i ten w końcu zaczął współpracować z obydwoma samochodami. https://pl.aliexpress.com/item/32966913053.html Ale to nadal jest tylko jakaś diagnostyka, bez możliwości wprowadzania zmian które potrafi Consult. Na razie testy ograniczyłem tylko do aplikacji mobilnych (tablet, telefon). Jeszcze nie próbowałem przez ten moduł łączyć się z laptopa i używać aplikacji na komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 2 godziny temu, gkowal napisał: Ostatnio w grudniu Mikołaj przyniósł mi chiński oryginał ODBLink i ten w końcu zaczął współpracować z obydwoma samochodami. No to Twój Mikołaj zaszalał . Ja chyba byłem mniej grzeczny, więc dostałem coś takiegoInterfejs iCar PRO BT3.0 OBDII ELM327 Vgate - ID48 ... ale i tak lepsze to niż rózga Mam go krótko, więc na razie przetestowany tylko zapoznawczo na "lekkich" aplikacjach smartfonowych (EOBD Facile, etc). Łączy z Pulsarem bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Ja się skusiłem na tego Delphi z nadzieją że będzie łączyć się z dieslem z 2002r. A tu niespodzianka i nie chce się połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 z moim dci 2004 delphi działa. Może nie jest kwestią sprzęt tylko problem z komunikacją w aucie ? ktoś czym podłączał się do niego juz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdh12 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zadziałało wkoncu, zaktualizowałem sterowniki i poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi