Gość ehen Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 witajcie kupiłem primerę. na liczniku ma 156000 km , ale mogło być kręcone (licznik). zastanawiam się czy zmieniać rozrząd czy sie wstrzymać. Podobno można na łańcuchach przejechać 150000 km. byłem u mechaniora powiedzial że nie słychać rorządu to na razie żebym sobie darował. a poza tym ile kosztuje caly zestaw do primery( łańcuch, rolki, napinacze) i ile wymiana żeby nie przeplacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filtron Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 chłopie daj sobie spokój wymiana to koszt oloło 2 tyś. zł jesli jest ok to po co wydawac kase no chyba ze masz jej dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mepszo Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 jak nie słychać to po co wymieniać moja ma 230tys i też nie słychać cisza znaczy ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filtron Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 moja ma ponad 200 tyś i cisza i oby jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mepszo Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 zgadzam się oby jak najdłużej koszta nie są małe :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ehen Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ciesze się że nie muszę , 2 tysie to lekka przesada :!: nie dam sie mechaniorom :!: :!: dzieki nissanomaniacy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ja mam 250 i na jalowym biegu cos tam slychac.... ale nie robie poki co :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adasko240 Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ja mam 238 000 i luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Umnie jest 150 tyś. i na wolnych obrotach lekko postukuje. Mam zamiar wymienić napinacz i łańcuch. Co wy na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mepszo Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 no to wymień i napisz ile zapłaciłeś za części i jakiej firmy kupiłeś łańcuch z napinaczem no i oczywiście czy pomogło/to może też się skuszę pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Napinacz kosztuje 190 zł a łańcuch widziałem na razie na allegro za 50 zł. A wymieniać będe razem z wymianą pierścieni. Robocizny nie licze bo będe robił to z kumplem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puzzii Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Przemyśl kupno łańcucha rozrządu na allegro szczególnie za cene 50 zł :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aron_27 Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Witam,ja wymieniałem łańcuszki i napinacze przy 180tyś. Kupiłem auto z zerwanym łańcuchem ale szczęśliwie nie narobiło się biedy. Koszt napinaczy 280 zł za dwa łańcuszki zapłciłem 170zł. Teraz furka ma 290tyś. i jest super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Przemyśl kupno łańcucha rozrządu na allegro szczególnie za cene 50 zł :!: Napisałem że widziałem a nie że mam zamiar kupić. Takich części nie kupie na allegro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Łańcuch w sklepie jest nie wiele droższy - 56 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek C Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Hmm, no to skąd takie końcowe, chore ceny? Skoro części takie tanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 większość osób zaleca wymianę nie tylko łańcucha i napinacza, ale także kół zębatych i ślizgów. to podnosi cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Hmm, no to skąd takie końcowe, chore ceny? Skoro części takie tanie? Już Ci powiem. Te niskie ceny, o których mówicie to ceny zamienników występujących jako odrębny produkt. A jeśli chcesz mieć spokój to zrób jak holy powiedział. Trzeba kupić cały komplet łańcuchów, ślizgów, kół zębatych, napinaczy, a to występuje tylko jako całościowy komplet naprawczy, którego cena to ok. 1000zł. Dlaczego wymieniać od razu całość? Otóż dlatego, że wymiana samego łańcucha i napinacza to półśrodek. Nowy łańcuch na wytartych kołach zębatych szybko o sobie przypomni, a samych kół nie kupisz inaczej jak tylko w całym komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ehen Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 dowiadywalem się w sklepie w Otwocku- komplet do wymiany łańcucha w P10 to koszt 580zl , natomiast wymiana do 200 zł ( może wynieść nawet 150 zł) zależy od czasu. czyli w 800 zł powiniwnem się zmieścić :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 dowiadywalem się w sklepie w Otwocku- komplet do wymiany łańcucha w P10 to koszt 580zl , natomiast wymiana do 200 zł ( może wynieść nawet 150 zł) zależy od czasu. czyli w 800 zł powiniwnem się zmieścić :wink: no tak, cwaniaku ;-), ale Ty masz 1.6, w 2.0 jest drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 mam pytanko. A jak slychac ten rozrzad?. Siedzac w samochodzie nic nie slysze ale po otwarciu maski jak sie wslucham to slychac cos oprocz pracy silnika jeszcze jakby cos bylo luzne(niedokrecone)czy to lancuszek?Mam przejechane 175000 km.wytrzyma mi jeszcze troszke?Dzieki z gory. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ehen Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 u mnie podobnie słychać, lecz mechanik powiedział że zawsze delikatnie słychać i że spoko jeszcze można jeździć. dopiero jak nawala w środku to trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość francuzik2 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Witajcie! jeśli można coś dodać to ttylko tyle powiem że wymioeniłem pierwszym razem napinacz i łańcuszek górny rozrządu i po takiej naprawie co kosztowało mnie ok 500zł,nie posłużylo długo bo zrobilem ok10 tyś.km i ponownie silniokiem rzucało na wolnych obrotach po uruchomieniu na zimnym poranku. Wymienilem póżniej cały kmplet i na razie mam spokój. Ale to jest już inny koszt. W Almerze ok 2.200 zł z uszczelkami ,wymianą oleju ,płynu w chlodnicy i paskami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi