rogu22 Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Cześć mam pytanie dla obeznanych w temacie lamp przednich do pulsara czym różnią się lampy oznaczone 3ZL5A a 3ZL7A? Pelne oznaczenie oraz linki do rysunków złożeniowych: LED EU LH 26060-3ZL5A LED EU RH 26010-3ZL5A https://cat.iparts.fi/nissan?get_page=get_part&lang=EN&catalog=EL&model_code=C13M&infinity=0&family=pulsar&number_years=5+1407+65535&group=E&subgroup=260¶m=&client=1 a LED EU LH 26060-3ZL7A LED EU RH 26010-3ZL7A https://nissan.7zap.com/en/el/pulsar/c13m/8+1502+65535/e/260/ Edytowane 16 Marca 2019 przez rogu22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) Jak znajde czas dziś wieczorem to rzuce okiem do jakich wersji są dane z nich... Natomiast mogą się niczym nie różnic. Czasem nissan ponoć nadaje nowe numery dla tych samych elementów. No więc tak. Te pierwsze są dla wersji tekna i acenta+ w wersji specjalnej z lampami ledowymi z silnikiem 1,2 i 1,5 od 07.2014 r. Drugie dla wersji z silnikiem 1,6 od 02.2015 r. Niestety nie wiem czym się mogły różnić ledy pomiędzy nimi. Edytowane 17 Marca 2019 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogu22 Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 ok, a czy przerabiał ktoś z Was temat zmiany lamp z żarówkami h11 na full led w pulsarze, czytałem na tym forum w dziale z qq że koszt lamp z autopoziomowaniem w serwisie to ok. 2000zł. Może się ktoś z Was spotkał gdzieś z takimi informacjami na forach zagranicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Ja gdzieś czytałem, że nie warto. Potrzebny jest czujnik wysokości - 100 zł na allegro ponoć sprawny. Lampy z dekompletu 500 zł min za sztukę. Moduł gdzieś w komorze silnika ale ponoć jest różny w zależności od wyposażenia, wiązka do czujnika i zaprogramowanie i być może przeróbka wiązki do lamp. Ponoć ledy mają jeden przewód więcej. Mam w okolicy pulsara z ledami. W mojej ocenie w ciemnościach wygląda za***iście z tą obramówką. Dużo lepiej niż qq j11a. Ale jeśli robią to za dwa koła to można się szarpnąć. Z drugiej strony różnica ceny między tekną, a acentą nawet z navi czy auto światłami to kilka tysiaków. Dlatego na początku napisałem, że raczej nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junak1230 Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 witam potrzebuje informacji odnośnie spryskiwaczy na lampy przednie kiedy były montowane i w jakich wersjach samochodu nissan pulsar czy można taką informację sprawdzić po numerze VIN , może ktoś dysponuje programem serwisowym w którym można takie informacje uzyskać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 2014 1.2 Dig-T Tekna - mam spryskiwacze reflektorów W specyfikacji modeli z 2017r nie widzę spryskiwaczy w żadnej wersji wyposażenia. Gdybyś się trochę bardziej rozpisał do czego Ci ta informacja potrzebna i uzupełnił swój profil o rocznik i wersję wyposażenia, pewnie dostałbyś więcej konkretnych odpowiedzi, bo pytanie które zadałeś, to z tych "Przychodzi baba do lekarza i mówi że ją boli, ale nie wie gdzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junak1230 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 masz rację zbyt mało danych umieściłem ; kupiłem niedawno pulsara 2016 r 1.6 benzyna ma lampy full Led lecz nie ma zderzaka ze spryskiwaczami ,nie wiem jaka to wersja, gdyż samochód jest sprowadzony lecz ma bogate wyposażenie , siedzenia grzane i skóra, kamery 360 felgi 18 cali ,wydaje się to być tekna . chodzi o pewność zakupu jaki dokonałem i prawidłowe wyposażenie samochodu , może ta wiedza jest trochę spóźniona ale zawsze warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Wklep tylko VIN swojego autka i sporo się wyjaśni VIN decoder Nissan Podobnie TUTAJ Wygląda na to, że od któregoś roku nawet Teknę wypuszczali bez spryskiwaczy reflektorów, bo jak wspomniałem wcześniej - mój ma, ale 2017 już nie. Patrząc po wyposażeniu rocznika 2017 ( w załączniku), masz wypasioną Teknę PULSAR_PL - Specyfikacja.pdf Natomiast TUTAJ wystarczy wklepać VIN by zobaczyć podstawowe informacje, a następnie " Открыть каталог" i masz katalog serwisowy konkretnego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junak1230 Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 No i wszystko jasne .po sprawdzeniu wyposażenia na stronach które podałeś moje wątpliwości zostały rozwiane , lampy są takie jak powinny być. Dziękuję za pomoc w problemie .pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Witam rodzynka i zazdroszczę 1,6. Ja jak byłem na kupnie to brakło funduszy na 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogu22 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Cześć tomkek1912 Widzę że zacząłeś "zabawę" z zamiana lamp z h11 na led. Jak potwierdzisz że przejściówki z Ali pasują na przekładkę to podaj linki z ali/alleg co trzeba kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Czekam jeszcze na H11. Miałem brać z allegro, ale z tego co znalazłem to taniej nawet z płatną przesyłką wyszło na ali. Czekam 8 dni póki co, ale jest już w Europie. Co do lamp to komplet w miarę dobrych to koszt min. ok. 1400-1500. Wszystko inne to mają jedną stronę i zawsze jest coś uszkodzone, pęknięte, połamane lub naprawiane uchwyty. Przewody można kupić luzem gdzieś, albo kupić wiązkę drzwiową z juke lub qq za ok. 40 zł i będziemy mieć kabelki z dawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi