Pavllo Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) czy ta tabelka w drzwiach odnośnie opon jest "święta" i trzeba jej się trzymać? Instrukcja nie mówi nic o nośności i wzmocnieniu opon- podaje tylko rozmiary. Natomiast naklejka w drzwiach już tak. Dziwi mnie, dlaczego producent dla opon 18 zaleca nośność aż 99 i XL, ale dla 19 już niższą nośność , a opony 17 i 16 w ogóle nie muszą być XL i mają też niższą nośność od 18... nie wiem, czy ktoś sobie to tak wymyślił, czy ja się nie znam... Edytowane 13 Maja 2019 przez Pavllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Ja by ci odpowiedział że dla mnie tabela to tylko dla ciśnienia w danym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Pavllo z tego co kojarzę to od jakiejś tam wysokości opony to one muszą być wzmacniane. Co do nośności to nie mam pojęcia dlaczego takie różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 30 minut temu, rafsty napisał: Pavllo z tego co kojarzę to od jakiejś tam wysokości opony to one muszą być wzmacniane. Co do nośności to nie mam pojęcia dlaczego takie różnice. No ale bez problemu znajdziesz ciche opony 215/55/18 i nie są one XL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No to nie mam pojęcia po cholerę to XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Ja bardziej nie rozumiem dlaczego instrukcja milczy o nośności, nie rozumiem dlaczego wg naklejki odnosnie cisnienia opony 16 i 17 sa normalne, a 18 i 19 wzmacniane... Owszem, 16 i 17 chyba nie ma XL, ale 18 i 19 znajdzie sie nieXL... I być tu mądrym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Pavllo ale na naklejce masz również nośność podaną więc nissan aby zaoszczędzić drzew w instrukcji już tego nie podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi