graphia Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nadszedł czas wymiany tarcz, klocków i szczęk w moim E11 1600ccm Bardzo proszę Was o propozycje producentów. Może nie trzeba kupować Boscha czy TRW? Czy tarcze w 1400 i 1600 są tego samego rozmiaru? Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tylko i wyłącznie BREMBO !! Ja zakładałem cały przód z Brembo i nie żałuję. Notek staje w miejscu, nie pylą po felgach. Na prawdę dobre solidne tarcze i klocki. Z tyłu tylko szczęki Brembo, bo bębnów nie szło dostać. A co do rozmiarów to do 1.6 tarcze przednie są większe i grubsze....tył taki sam. W każdym bądź razie u mnie bo seryjnie miałem koła 16' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 A Polska Mikoda? Nie za drogie... a ja szukam czegoś nieco bardziej ekonomicznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Te tańsze klocki strasznie pylą i szybko się ścierają. O popiskiwaniu nie wspomnę. No i tarcza cieńsza i to nawet nawet. Przed zakupem swoich Brembo porównałem ATE i Brembo. ATE buły cieńsze i wagowo lżejsze czyli materiał nie do końca "gęsty" jak na tarcze. Na oko była różnica. Wolałem dopłacić. W sumie u nas wyszło mnie taniej niż w Polsce z kurierem i wymianą u mechanika. W GB tarcze przyszły od razu do wskazanego warsztatu a wymiana to pikuś......no i od razu płyn na nowy. A i najważniejsze to jedynie Brembo daje wszystko co potrzebne do wymiany klocków t tarcz w zestawie. Są sprężyny pod klocki, smar miedziany i śruba do przykręcenia tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.