woj1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dzień dobry. Nabyłem QASHQAI 2009r w automacie benzyniak 2,0.Zauważyłem wywierconą dziurkę na końcu tłumika. Przy wycofaniu auta i ruszeniu potem do przodu leci z dziurki woda . Co może być przyczyną tej przypadłości? Z góry Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Teraz, woj1982 napisał: Dzień dobry. Nabyłem QASHQAI 2009r w automacie benzyniak 2,0.Zauważyłem wywierconą dziurkę na końcu tłumika. Przy wycofaniu auta i ruszeniu potem do przodu leci z dziurki woda . Co może być przyczyną tej przypadłości? Z góry Dziękuję za pomoc. Też mam dziurkę w tłumiku końcowym i pewnie dzięki temu jeszcze nie zgnił. A przyczyna prozaiczna. Skraplanie się pary wodnej w wydechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Hmmm. Czy ten typ tak ma? Czy być może w grę wchodzi wymiana wydechu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 A po co wymieniać? Dziurka po to by nie magazynować wody w puszce. Nie widzę w tym żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Teoretycznie racja. Pozdrawiam i Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Nie wiem czy, a raczej na bank w fabrycznych, tłumikach tego typu odprowadzenia wody nie ma, ale gdy swego czasu robiłem tłumik w profesjonalnym zakładzie w BMW-icy to takową dziurkę zrobili, na co zwrócili moją uwagę by nie zatykać i nie zgłaszać reklamacji, po to właśnie by skraplająca się woda miała którędy wyciec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1982 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 U mnie zaczyna wydmuchiwać gdy jest na wstecznym biegu. Zgłupiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wydmuchuje, po pewnym czasie pracy silnika, bez względu na to na jakim biegu się znajduje. W każdym razie jest to normalne i nie musisz sobie tym głowy zaprzątać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.