DawidMK Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Witam. Ostatnio zakupiłem Qashqai J10 2009r. . Problem polega na tym że po przekręceniu świateł na "Auto" nic się nie włącza. Dodam że posiadam światła dzienne lecz ich wcale nie mogę włączyć. Czy to jest ustawione jakoś w komputerze/navi? Auto jest z niemiec więc tam nie trzeba mieć włączonych świateł cały czas. Myślałem że to wina ustawienia możliwe w radiu lub navi lecz nawigacji/radiu nie mogę ustawić polskiego ponieważ nie ma, tak samo strefy czasowej (jest na Auto). Radio jest to chyba Nissan Connect Premium 2 (taka jak na zdjęciu). Jakieś pomysły? Może trzeba system zaktualizować (jeżeli się da)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 3 minuty temu, DawidMK napisał: W nawigacji/radiu nie mogę ustawić polskiego ponieważ nie ma, tak samo strefy czasowej (jest na Auto) W wyszukiwarce Google magiczne słowo, to "Nissan Connect uczymy języka polskiego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidMK Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Andrzej G napisał: W wyszukiwarce Google magiczne słowo, to "Nissan Connect uczymy języka polskiego" Tak, ale te wszystkie oferty dotyczą nissan connect 1, a ja posiadam nissan connect premium 2 takie jak na zdjęciu. Chyba że nie jest to radio bo ja już głupieje. Ogólnie te język w radiu to sprawa poboczna bardziej interesują mnie te światła tylko czy światła mogą byś w jakiś sposób połączone z informacjami z navi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zmiany czasu w tym roczniku zdaje się że nie ustawisz w automacie, musisz manualnie zakliknąć klawisz z czasem letnim a co do świateł dziennych skoro jest na auto i masz takowe zamontowane to sprawdź czy one są sprawne podłączając na krótko a w następnej kolejności sprawdź czujnik zmierzchu czy wogóle jest i czy jest podłączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.