woj1982 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Witam. Zakupiłem Kaśke rocznik 2009.Co jaki czas zalecana jest wymiana oleju w skrzyni cvt oraz wymiana łańcuszka w rozrządzie?? Z tym ostatnim spotkałem się z dwoma szkołami:jedna mówi że co 100tysi,druga że dopóki nic się nie dzieje nie ma potrzeby. Pozdrawiam forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Łańcuch rozrządu zgodnie z instrukcją obsługi. Chociaż pewnie nie ma tam słowa o tym. Olej w CVT najpóźniej po 100 tys, potem 60-80 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Zwracaj uwagę na poziom płynu w CVT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykk Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Co do samego rozrządu i osprzętu z tym związanego, to z góry mówię, że nie warto przesadnie na tym oszczędzać z tego względu, że ewentualne oszczędności robione są kosztem jakości. Jest to jeden z tych elementów motoryzacyjnych co do których musimy mieć pewność, że są jakościowo bez zastrzeżeń, bo wpływa to bezpośrednio na żywotność silnika. a uwierzcie mi, naprawy silnika to coś na czym mechanicy samochodowi mocno się cenią. Przed zakupem należy więc dokładnie sprawdzić ich specyfikację. W dobie internetów nie powinno to stanowić problemu. Np tutaj https://motoszef.pl/partscatalogue/nissan,1-00080.aspx są dosyć dobrze opisywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.