Conan1979 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Witam Mam taki problem i pytanie czy komuś się to pojawiło. Otóż po ruszeniu zaświeciła mi się kontrolka ostrzegawcza żółta hamulców (wykrzyknik w kółku i nawias), jazda bez najmniejszych problemów. Po wyłączeniu silnika i zaciągnięciu elektrycznego postojowego, miga kontrolka ręcznego i miga także sam przycisk ręcznego. Sprawdziłem poziom płynu jest nawet ponad max, płyn nowy w serwisie na przeglądzie zmieniany. Sposobem prób i błędów (chyba), wyłączyłem samochód bez zaciągania ręcznego i zaciągnełem go ręcznie (oczywiście przyciskiem), po czym kontrolka ręcznego już nie migała ale żółta się świeciła. Dopiero po tym jak wyłączją się zegary, wraz z ikonką ręcznego, po ponownym odpaleni już się ona nie pojawiła. Przejechałem około 500km i znów to samo się pojawiło, i tą samą metodą udało się ją wyłączyć. Pytanie czy ten układ jest na tyle mądry że np. może to oznaczać potrzebę wymiany klocków z tyłu?? Mają jeszcze tak na oko powyżej 5 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 To tylko ta słynna francuska elektronika - nie wymagaj za dużo. Kilka razy (3-4) też mi się tak zdążyło i tyle.... nie przyciągam do tego uwagi bo wcześniej tez miałem Renault - więc jestem do takich kaprysów elektroniki przyzwyczajony i zahartowany na nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 A ja bym podjechał na serwis to sprawdzić. Tym bardziej że masz gwarancję skoro na serwisie płyn wymieniałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 są już na forum podobne tematy, poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.