NissanFun Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Witajcie, czas na remont zawiasu w R51 bo skrzypi niemiłosiernie. Chcę zainwestować w poliuretany, ale znalazłem tylko tył, można nabyć tuleje również do przodu? Gdzie zaopatrzyć się we wszystkie sruby regulacujne? Macie jakieś manuale pomocne w zakupie części, źródła, numery itp? Za każdą pomóc dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Cześć. W Olkuszu mają wszystko. Poszukaj na forum, znajdziesz napewno. Pozdrawiamy serdecznie Ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Firma DEUTER w Olkuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Deuter robi na wzór jak czegoś nie mają. Zresztą dwa lata temu wysłałem im tuleje do R51 z przedniej zawiechy więc na pewno mają wzorzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Powinni mieć mojego maila z wymiarami do przednich wahacze,i mocowanie tylnego mostu też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) mają, mają ..... proszę bardzo polibusze do patha na przednią oś: https://poliuretany.olkusz.pl/pl/c/NAVARA/2290785 tylne :https://poliuretany.olkusz.pl/pl/nissan_pathfinder_r51 powiem jedno po 3 latach jazdy na polibuszach zawiecha jest nadal sztywna.... Nissan Fun- kolego śruby regulacyjne kup na alledrogo, reszte śrub kup w żelezniaku ważne aby miały mniej więcej dobraną długość, tę sama średnicę i twardość z 12, plus twarde podkładki i nakrętki odpowiednie. Ja kupowałem w sklepie w zabrzu na "pawliczka" za hurtownią z łożyskami. Koszt wszystkich śrub ok 120 zł.(pomijam tu śruby regulacyjne) Zaginęła mi karta z rozpisanymi wymiarami śrub.... A do tego wymień przy jednej robocie sworznie w wahaczach. Miłej roboty bo, jest co robić.... Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez KrisT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Skrzypienie w zawieszeniu dopadło i mnie, czas na zmiane na poliuretanki. Czy ElastPol będzie dobrą firmą? Potrzebuje poliuretanów do Patha R51 ale wersja USA 4.0 benzyna. Czy ktoś się orientuje czy są takie same jak w Dieslu ? Przy okazji niestety będę musiał powymieniać sworzenie wahaczy ;/ Ktos sie orientuje ile może mnie kosztować robota?> sam nie zrobię bo mieszkam w bloku obecnie.. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 W dniu 21.06.2021 o 22:23, apsik napisał: Skrzypienie w zawieszeniu dopadło i mnie, czas na zmiane na poliuretanki. Czy ElastPol będzie dobrą firmą? Jestem w trakcie montazu poliuretanow z tej firmy i jeżeli chodzi o wykonanie to jest ok. Inaczej wyglądają niż np z poliuretany.olkusz ale dobrze się je wprasowuje i beda swoja funkcje spelniac. Przy zamówieniu z elastpol należy zadzwonić i zapytać czy tuleje do wahacza poprzecznego(ten z geometria) ma średnicę 45mm. Ja tego nie zrobiłem i mój zestaw posiada średnicę 40mm. I mam przestój na własne życzenie. Jak skoczę ta nierówna walkę to podsumuje koszt części i dodam orientacyjne koszty robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Dzieki bardzo. Daj tez znac ile srub od zbieżności zmieniles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 7 godzin temu, apsik napisał: Dzieki bardzo. Daj tez znac ile srub od zbieżności zmieniles. To już na ten moment mogę Ci napisać że śruby od zbierznosci zmieniłem wszystkie. Żadna z nich się nie odkrecila,w sumie to ze wszystkich tych elementów odkrecily się górne wahacze przednie,po jednej srubie z górnych wahaczy tylnych,śruby amortyzatorów i śruby przy zwrotnicy tylnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Sruby dawales oryginalne czy z zamiennika? Jak zamiennik to jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 2 godziny temu, apsik napisał: Sruby dawales oryginalne czy z zamiennika? Jak zamiennik to jakiej firmy ? Z zamiennika w intercarsie mają śruby kpl.firmy yamato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Więc jestem po całym zabiegu wymiany tulei standardowych na poliuretanowe. Koszta jakie ponioslem: Czesci 1700zl(Tuleje, łączniki, sworznie,śruby do geometrii i zwykle śruby,podkładki,nakrętki,pasta miedziana),geometria 300, robocizna 0 - robiłem własnymi siłami,ale gdyby doszło do oddania i zapłacenia za taka usługę to myślę, że 1500zl to dobra cena. zważywszy na to że to jest 2 lub 3 dni walki i cięcia wszystkiego później składanie. Wrażenia z jazdy, prowadzi się tak samo jak przed wymiana chociaż, wydaje mi sie ze zawieszenie stało się sztywniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi