Gość Andrzej G Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Ktoś na forum dał namiar na Coś takiego Było info, że wszystko śmiga i nie trzeba było nic programować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecky69 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Byc moze taki bedzie pasowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 W dniu 23.01.2021 o 18:20, katazipen napisał: Odgrzewam temat , czy tylko ASO potrafi kodować te czujniki ? Pojechałem do kolegi miał nową maszynę chińczyk , niestety opona zeskoczyła z zamka na czujnik , czujnik urwany ... Ale oczywiście mam nowy tylko nie zakodowany , a ASO krzyknęli 170 zł kodowanie jednego koła , i 120 montaż czujnika . Czujnik zamontuję u sąsiada Wulkanizatora , ale to cholerne kodowanie ? Jakbyś się przejechał 20km od łodzi to bez problemu ogarniam :P, ale pewnie już po temacie bo mnie dawno na forum nie było 7 godzin temu, Smakor napisał: Z info z tego forum wychodzi na to, że dowolny kompatybilny bo auto samo go rozpozna i przypisze. Ja mam takowe w 4 kołach: https://allegro.pl/oferta/czujnik-tpms-autel-mx-sensor-433mhz-metalowy-7992385664 Nie wprowadzajmy ludzi w błąd. Czujniki autela są uniwersalne i czyste. Czyli nie są zaprogramowane. Żeby to zrobić, trzeba mieć maszynkę, zaprogramować pod auto i przyuczyć do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 56 minut temu, Dzeriusz napisał: Jakbyś się przejechał 20km od łodzi to bez problemu ogarniam :P, ale pewnie już po temacie bo mnie dawno na forum nie było Nie wprowadzajmy ludzi w błąd. Czujniki autela są uniwersalne i czyste. Czyli nie są zaprogramowane. Żeby to zrobić, trzeba mieć maszynkę, zaprogramować pod auto i przyuczyć do auta. Dostałem takie czujniki wraz z felgami... oryginalnie zapakowane. Można je co prawda zaprogramować bez otwierania, ale coś mi się nie wydaje. Z informacji na tym forum wynika, że w NIssanach po prostu koło rozpoznaje czujnik przy sobie i z niego korzysta. Gość, który mi je wysłał nie miał pojęcie na które koło je założę także.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 @Smakor, niezaprogramowane (czyste) czujniki Autela nie wysyłają żadnego kodu/numeru, więc auto ich nie rozpozna. Więc musiały być zaprogramowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Ok. Widocznie tak musiało być. Natomiast przypisanie ich do koła jest dowolne w takim razie. Nie ma sztywnego przypisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 6 minut temu, Smakor napisał: Natomiast przypisanie ich do koła jest dowolne w takim razie. Nie ma sztywnego przypisania. Jeżeli to czujniki zaprogramowane pod OEM Nissana, to bez różnicy na które koło je założysz - system auta da sobie z tym radę i prędzej czy później wykryje, który gdzie siedzi. To samo będzie jak zrobisz rotację kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 1 godzinę temu, Smakor napisał: Dostałem takie czujniki wraz z felgami... oryginalnie zapakowane. Można je co prawda zaprogramować bez otwierania, ale coś mi się nie wydaje. Z informacji na tym forum wynika, że w NIssanach po prostu koło rozpoznaje czujnik przy sobie i z niego korzysta. Gość, który mi je wysłał nie miał pojęcie na które koło je założę także.... Możesz za jednym zamachem zaprogramować nawet 20 czujników za jednym razem bez otwierania . Co do miejsc, to sam sobie sczyta po pewnym czasie. Chociaż już miałem taki przypadek w po lifcie, że klient przyjechał i musiałem przypisać programatorem, więc teraz dla świętego spokoju w każdym robię i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 @Dzeriusz Cze , dasz radę u mnie zaprogramować ? X trail T32 2020r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 W dniu 7.03.2021 o 20:10, katazipen napisał: @Dzeriusz Cze , dasz radę u mnie zaprogramować ? X trail T32 2020r. Tak. Na spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Witajcie. Wczoraj wymienilam kola, zwykle po przejechaniu okolo 20 km poawil sie odczyt cisnienia, ja przejechalam juz ponad 50 km i ciagle nic, czy jest jakis sposob wymuszenia sychronizacji nowych czujnikow ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi