Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Tylny stabilizator

Nomyszzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio mój mechanik zauważył, że mam pęknięty tylny stabilizator i obecnie jeżdzę bez jednego łącznika stablizatora. Nie mogę nigdzie znaleźć całego tylnego stabilizatora, bo kupić samę łączniki to nie problem. Pzerabiał ktoś ten temat może?

Poniżej zdjęcie tej pękniętej części stabilizatora.

58800427_2442954852435946_5380336515593273344_n.jpg

Chyba jesteś niepoważny 330zl za stara używkę , za 100zl kupisz calą tylną belkę z drążkiem. Warto podzwonic poszukać aut rozbieranych na części , max cena za używkę to 75-100zl. Ciekawe ile kosztuje nowe w ASO. W sklepie nowy ok. 180zl 

Może tu coś pozyskasz; Zadzwoń pod numer 506982330, drugi numer 693152109 i e-mail cezar.n@onet.pl, adres Wygnanów 148, 21-306 Czemierniki, firma AUTO-NISSAN Części Samochodowe Cezary Nieznajek.  Facet rozbiera Nissany i jest bardzo kompetentny co do wiedzy o tych autach z podziałem na roczniki nawet. Zamówione części w rozsądnych cenach wysyła kurierem pod dowolny adres. (Nie za bardzo odpowiada na e-maile, nie ma czasu ich przeglądać, lepiej dzwonić)

Nie jest to część przenosząca obciążenia , więc pewnie jakby dać na górę rurkę  i obspawac to by działało, ale to chyba masz przerdzewiale, więc pewnie zaraz z drugiej strony pęknie , dziwie się że nie czułeś tego w czasie jazdy.. chyba całe zawieszenie miałeś wybite...wracając do spawania to nie zgodne ze sztuką , gdyż zasada jest taka że nie spawamy takich rzeczy, jak zobaczy to diagnosta może nie podbić przeglądu. Jakiś masz deficyt tej części do P12, bo normalnie używka powinna kosztować 35-50zl 

No wydaje mi się, że nie ma sensu bawić się w spawanie. Pojeżdże jutro po szrotach, podzwonię, popytam i może coś sie znajdzie, bo tego z allegro za 300zł na pewno nie kupie ;)

5 hours ago, Kazik_R52 said:

Chyba jesteś niepoważny 330zl za stara używkę , za 100zl kupisz calą tylną belkę z drążkiem. Warto podzwonic poszukać aut rozbieranych na części , max cena za używkę to 75-100zl. Ciekawe ile kosztuje nowe w ASO. W sklepie nowy ok. 180zl 

Ja tylko dałem przykład że można znaleść ten stabilizator . Co do ceny to nie mam pojęcia ile  kosztuje taki stabilizator, oryginał pewnie z 500 zł...

Kiedyś, kiedyś kiedy do zachodnich aut tylko za marki można było nabyć części też na stabilizator i to o ile pamiętam też w Nissanie nałożyłem rurkę i pospawałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...