damkus2204 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Witam jestem z konina z wielkopolski poleci mi ktos warsztat ktory naprawi mi skrzynie??szukam bdb warsztatu a nie stodoly u kazika chodzi mino warsztat ktory sie tym specjalizuje i regeneruja u siebie po wymontowaniu a nie ze wymontuja i wysla skrzynie w polske ktoa pomoze??gdzies ktos regenerowal juz skrzynie w murano??jakies pprady od was wskazowki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArchBiP Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Polecam ASB PALKA Mysłowice, wymieniałem u nich skrzynię na regenerowaną - 5 lat bez najmniejszej awarii. AutoJózefów - omijaj szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jesli ktoś robi dobrze to i pół Polski bym śmigną. Na YouTube jest świetny filmik o naprawie cvt , ale zaraz będziesz marudził że po angielsku .... Zczytales błędy z cvt programem cvtz50 ? Sprawdzałeś jaki tam masz olej zalany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 16 minut temu, ArchBiP napisał: Polecam ASB PALKA Mysłowice, wymieniałem u nich skrzynię na regenerowaną - 5 lat bez najmniejszej awarii. AutoJózefów - omijaj szerokim łukiem Powiedz ile placiles??bi ja ogolnie musze miec rozebrana skrzynie bo kupilem to auto i po 3dniach przestalo jezdzic i podalem goscia do sadu ze mnie oszukal i tetaz szukam warsztat ktory opisze wszystko i biegly z sadu pojedzie zrobic oględziny i spisze protokol i goscia udupie bedzie zwracal kase 6 minut temu, Kazik_R52 napisał: Jesli ktoś robi dobrze to i pół Polski bym śmigną. Na YouTube jest świetny filmik o naprawie cvt , ale zaraz będziesz marudził że po angielsku .... Zczytales błędy z cvt programem cvtz50 ? Sprawdzałeś jaki tam masz olej zalany ? Niskie cisnienie w skrzyni biegow silnik jie widzi obrotow skrzyni biegow i nie pracauja badz pracuja nie prawidlowo 3elektrozawory bylem w aso i takie cos powiedzieli ogolnie kupilem to auto i wynajalem adwokata i sadze sie z gosciem teraz potrzebny warsztat ktory to naprawi I raczej smigne te pol polski dla swietego spokoju tzn na lawecie go przewioze bo nie chde ruszac z miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utras Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Nie chcę się tutaj wymadrzac, ale jest wiele tematów, gdzie wiodący klubowicze ostrzegają, aby murano sprawdzić dogłębnie, ponieważ koszt naprawy może przekroczyć wartość samochodu. A przeważnie awarii skrzyni nic nie zwiastuje, tez często opisywane tutaj, że auto jedzie i w moment koniec skrzyni. Nie jest powiedziane, że sprzedający zrobił to z premedytacją. Tak więc lepiej przed zakupem wydać parę groszy, niż później ciągać ludzi po sądach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Gosc twierdzil ze wymienil skrzynie i ze jest w bdb stanie autem miala wozic dzieci moja zona a po zrobienii 300km zaczely sie problemy az wkoncu auto przestalo jezdzic to co mialem mu darowac??skoro zarzekal ze samochod i skrzynia sa w bdb stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 W Turku jest firma która naprawia automatyczne skrzynie biegów. Nazywa się Skorupski getriebe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 A po za tym nie odbieral wogole telefonow pozniej klamal itd wiec on dobrze wiedzial co sprzedaje i co sie dzieje 1 minutę temu, jungu napisał: W Turku jest firma która naprawia automatyczne skrzynie biegów. Nazywa się Skorupski getriebe. Ale cvt tez ?? No to mam 30km do turku Naprawiales juz cos tam u nich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) 1 hour ago, utras said: A przeważnie awarii skrzyni nic nie zwiastuje, tez często opisywane tutaj, że auto jedzie i w moment koniec skrzyni. ja się z tobą nie zgodzę w większości wypadków to jednak skrzynia daje znać o sobie, pracą, wyciekami, brakiem serwisowania, nawet jak naprawa jest nieuchronna to jednak wcześniej mam jej objawy (wada ukryta jeśli w tkz. porę sprzedamy) dokładnie 3 lata temu wsiadam na kierę Murańca znajomego z CVT (bo on miał przypony w miedzy czasie robić) właśnie po wymianie skrzyni na nową (w ramach przedłużonej gwarancji przez nissana na CVT) mówię do niego czujesz to ? a on co ?, mówię tak skrzynia powyżej 3000rpm przeciąga, i tak pocisnąłem prawie od odcinki, wycie, ewidentnie coś źle, nie pojechaliśmy na te ryby, szybko powrót na serwis uszkodzony uszczelniacz oleju, olej mocno ubył, zajeździłby tą skrzynię w przeciągu następnych 5 tysiecy kilometrów, on nawet nie czuł tego bo ta skrzynia poprawnie pracowała w normalnej jeździe. Wymienili uszczelniacz, jeździ do tej pory bez problemów. co do kolegi ma prawo dochodzić swoich roszczeń jeśli mamy do czynienia z tkz. wadą ukrytą dalej będzie sąd dochodził z czego tak skrzynia była wymieniona ? z anglika co stał 2 lata na złomie, z może ktoś dał gwarancje na naprawę, czy olej był prawidłowy, czy szkoda było te 1500zł na nowy olej i zalany został jakimś Dextronem ATF. A może włożona skrzynia używka całkiem sprawna, ale ze starymi uszczelniaczami osi... Może mechanik zalał syf z wziął jak za złoto .............. Wina kupującego też jest, bo pewnie sknera szkodował parę złotych na sprawdzenie auta ................ Najuczciwiej to naprawić skrzynię profesjonalnie i tak 50/50, żeby jeden się nauczył kupować, a drugi nie sprzedawał biedy tu przykład, że warto walczyć , sytuacja podobna choć trochę inna, wyrok też może być inny https://bezprawnik.pl/wada-ukryta-samochodu/ Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Tak adwokat powiedzial ze sprawa wygrana bo na poczatku twierdzili ze jakoes sterowniki tzreba dograc i ze mnie o tym po informowali co wogole nic takiego nie bylo a pozniej ze oni sobie takto tylko wymyslili i wogole cos tam gadali pozniej sami sobie przeczyli adwokat z nimi na ugode chcial isc a oni ze go do prokuratory podadza za zastraszanie hehe tak ze oni dobrze wiedzieli co sprzedawaja a ja bylem tym naiwniakiem jeszcze mowie ze zona bedzie male dzieci wozic a gosc ze wszystko w bdb stanie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 i dobrze musi w końcu się skończyć te oszukiwanie kupujących, wady ukryte, kręcenie liczników ... przypominam, że z CVT da się pośrednio przeczytać przebieg auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgadzam sie z toba jak bym popuscil to 19tys w dupe bo tyle dalem Bo to ojciec z synem twierdzili ze wymienili skrzynie biego na skrzynie w bdb stanie z przebiehiem 150tys km i ja przejechalem 300km po czym auto przestalo jezdzic a oni ani nie odbierali telefonu ani nic pozniej dopiero jak napisalem ze ide da sadu to po 30sekundach mialem telefon ze co ja ich strasze i ze mam sobie isc do sadu bo oni nie zwroca kasy ani nie pokryja kosztow naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romang Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Witam, https://www.automatycznaskrzynia.pl/ Zobacz tutaj , jechałem do nich 500 km wymienić olej , myślę że warto. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 20 godzin temu, damkus2204 napisał: Ale cvt tez ?? No to mam 30km do turku Naprawiales juz cos tam u nich?? Naprawiają CVT, dają gwarancję na robotę 12 miesięcy. Ogólnie wszyscy w okolicy go chwalą, skrzyni nie naprawiałem, ale jak walnęła mi przekładnia kątowa to od razu trafił z diagnozą i nawet kosztami naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Roczna gwarancja to podstawa, tanio nigdy nie będzie , bo sam olej kosztuje sporo o reszcie nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 3 godziny temu, jungu napisał: Naprawiają CVT, dają gwarancję na robotę 12 miesięcy. Ogólnie wszyscy w okolicy go chwalą, skrzyni nie naprawiałem, ale jak walnęła mi przekładnia kątowa to od razu trafił z diagnozą i nawet kosztami naprawy. Aha super dzieki za info ja z konina to zawsze blizej 30km a nie np 290... 3 godziny temu, Kazik_R52 napisał: Roczna gwarancja to podstawa, tanio nigdy nie będzie , bo sam olej kosztuje sporo o reszcie nie wspominajac. Nie no wiadomo ze roczna gwarancja to podatawa nie zaprowadze do Janusza ktory mi powie ze 30dni gwarancja i zaleje jeszcze skrzynie atf czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romang Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 2 godziny temu, damkus2204 napisał: Aha super dzieki za info ja z konina to zawsze blizej 30km a nie np 290... Nie no wiadomo ze roczna gwarancja to podatawa nie zaprowadze do Janusza ktory mi powie ze 30dni gwarancja i zaleje jeszcze skrzynie atf czerwonym A mi właśnie zalał atf cvtf ns2/j1 i coś mi zaczęło napierdzielać , nie wiem czy kończy się skrzynia ? Na fakturze jest napisane 3 l. Wygląda na to że może to być jeden z powodów tego dziwnego stukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Dobrym Ci zalał , pytanie czy dobra ilosc , bo ilość całkowita duzo większa niż 3 litry , a nawet przy wymianie jednorazowej więcej niż 3 litry . Sprawdź poziom Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 11 minut temu, romang napisał: A mi właśnie zalał atf cvtf ns2/j1 i coś mi zaczęło napierdzielać , nie wiem czy kończy się skrzynia ? Na fakturze jest napisane 3 l. Wygląda na to że może to być jeden z powodów tego dziwnego stukania. Jak 3litry??to dolali tylko czy jak??jak mogli ci atf nalac??jak tam ns2 sie leje....moze lepiej jedz jak najszybciej do mechanika jaki kolor mial olej?? Nie no dobrze atf ns2 ale jaki kolor mial olej??mozliwe ze skrzynia sie konczy Ja pojade do tego turku a jak nie to do tych Myslowic Asb Palka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romang Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 21 minut temu, damkus2204 napisał: Jak 3litry??to dolali tylko czy jak??jak mogli ci atf nalac??jak tam ns2 sie leje....moze lepiej jedz jak najszybciej do mechanika jaki kolor mial olej?? Nie no dobrze atf ns2 ale jaki kolor mial olej??mozliwe ze skrzynia sie konczy Ja pojade do tego turku a jak nie to do tych Myslowic Asb Palka No tak jak na zleceniu jest , kolor czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 3 minuty temu, romang napisał: No tak jak na zleceniu jest , kolor czerwony Jak kurcze czerwony to zly olej natychmiast odstaw auto do.mechanika...bo narobisz szkod 6 godzin temu, Kazik_R52 napisał: Roczna gwarancja to podstawa, tanio nigdy nie będzie , bo sam olej kosztuje sporo o reszcie nie wspominajac. Nie no wiadomo ze roczna gwarancja to podatawa nie zaprowadze do Janusza ktory mi powie ze 30dni gwarancja i zaleje jeszcze skrzynie atf czerwonym 5 minut temu, romang napisał: No tak jak na zleceniu jest , kolor czerwony Widzisz jechales do nich wymienic olej a oni zly olej ci nalali i tak bylo warto do nich jechac??zaraz bedzie skrzynia do regeneracji i placz 33 minuty temu, Kazik_R52 napisał: Dobrym Ci zalał , pytanie czy dobra ilosc , bo ilość całkowita duzo większa niż 3 litry , a nawet przy wymianie jednorazowej więcej niż 3 litry . Sprawdź poziom Kazik jak dobrym skoro on mowi ze kolor czerwony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Wlał ci olej ns-2 , czyli taki jaki trzeba, pewnie innego producenta stąd kolor, dodatkowo wlał Ci olej ATF, niewiem po co ? zakładam że może do transfer case ? Tam powinien iść przekladniowy jakiś typu 75w90. A może zrobił Ci miksturę wzmacniająca Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Kazik_R52 napisał: Wlał ci olej ns-2 , czyli taki jaki trzeba, pewnie innego producenta stąd kolor, dodatkowo wlał Ci olej ATF, niewiem po co ? zakładam że może do transfer case ? Tam powinien iść przekladniowy jakiś typu 75w90. A może zrobił Ci miksturę wzmacniająca Kazik i od razu cos zaczelo mu stukac w skrzyni po wlaniu niby dobrego oleju??bardzo dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Ns-2/j1 to olej prawidłowy do tej skrzyni , prawdopodobnie tylko nie oryginalny nissanowski ale Ravenol , nie wiem gdzie idzie Ci olej AtF ta jedna butelka ? Wspomaganie ? Transfer case ? CZy zrobił czarodziejska miksturę ns-2 + AtF . A może ten AtF to też ns-2 tylko zabrakło mu i dokupił jeszcze inny Przypominam że skrót AtF to automatic transmission fluid czyli też może być ns-2 ale raczej nie Ale jak miskowal to może zj***ł Ci skrzynie , sprawdź poziom, nie mam pod ręką serwisowke żeby sprawdzić gdzie idzie w Murano zwykły ATF (wspomaganie, transfer case, czy wcale) stawiam na wspomaganie Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damkus2204 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Kazik_R52 napisał: Ns-2/j1 to olej prawidłowy do tej skrzyni , prawdopodobnie tylko nie oryginalny nissanowski ale Ravenol , nie wiem gdzie idzie Ci olej AtF ta jedna butelka ? Wspomaganie ? Transfer case ? CZy zrobił czarodziejska miksturę ns-2 + AtF . A może ten AtF to też ns-2 tylko zabrakło mu i dokupił jeszcze inny Przypominam że skrót AtF to automatic transmission fluid czyli też może być ns-2 ale raczej nie Ale jak miskowal to może zj***ł Ci skrzynie , sprawdź poziom, nie mam pod ręką serwisowke żeby sprawdzić gdzie idzie w Murano zwykły ATF (wspomaganie, transfer case, czy wcale) Ja we wspomganiu kojarze ze mam zolty ale nie jestem.pewien teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi