motykami Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Witajcie. W aucie rodziców Nissanie Note 1 (silnik 1.4L benzyna) wyskoczyła mi ikona check engine - która zgasła po kilku ponownych odpaleniach (auto w międzyczasie normalnie jeździło bez jakichkolwiek objawów), za to teraz miga ciągle symbol poduszek powietrznych. Chciałbym podpiąć jakiś interfejs żeby odczytać kody błędów, tylko nie wiem jaki... Próbowałem: - Standardowe ELM327 (próbowałem 2szt.) w innych autach działają bez problemu, tutaj nie łączą się z ECU. Sprawdzałem z różnymi aplikacjami zarówno na PC jak i na Androidzie, bez rezultatu. - Interfejs opisany jako DDT2000 (niby miał współpracować z Nissanem) - nie łączył się. Proszę dajcie znać jaki interfejs powinien zadziałać z tym samochodem - chyba że mam coś nie tak ze sterownikiem/złączem diagnostycznym. Pierwszy raz widzę żeby ELM327 nie odczytywał kompletnie niczego. Pozdrawiam, Michał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik_R52 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Z tanich oryginalny chipset PIC18F25K80 . Prawdziwa wersja 1.4, 1.5 żadne typu najnowsze 3.0 częstotliwość oscylatora 4mhz oraz obsługiwać komendy ATAL i ATPPS Link to comment Share on other sites More sharing options...
motykami Posted May 7, 2019 Author Share Posted May 7, 2019 Dziękuję za odpowiedź. A czy ewentualnie możesz polecić coś konkretnego? (Link lub informacje o miejscu gdzie można taki interfejs zakupić). Na Alle... jest sporo ELM327 z opisem że to niby wersje 1.4 lub 1.5 ale nie wiem któremu opisowi wierzyć. Pozdrawiam, Michał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon42 Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Ja mam taki https://allegro.pl/oferta/skaner-obd2-obdii-mini-bluetooth-elm327-hit-5255323136 i do tego program Sdprog . Łączy sie bez probemu z przez bluetooth z moim Notkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.