Luktu Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Witam. Od około pół roku strasznie lata mi silnik w komorze silnika lata cały tłumik i jest to bardzo odczuwalne w środku auta gdy stoi się na luzie np na światłach na rozgrzanym silniku. Na zimnym jest w miarę ok. Silnik 1.5dci 82km 2004r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 I pol roku z tym jezdzisz? matko sprawdz bledy poduszki silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Zimny silnik pracuje na podwyższonych obrotach i dlatego jest stabilniej. Pomijając błędy silnika, drgania na wolnych obrotach w tym pojeździe są odczuwalne w kabinie, szczególnie po prawej stronie. Urwana poduszka skrzyni biegów powoduje gwałtowne przemieszczanie się silnika i ogromne wibracje na lewarku. W przeszłości chciałem ograniczyć wibracje wymieniając poduszki. Jedyna różnicę odczułem tylko w kieszeni. Wibracje nadal występują. Widocznie ten typ tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luktu Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Błędow nie ma. Jeżdżę bo wcześniej działo się tak sporadycznie teraz już prawie za każdym razem jak staje na światłach to d*pa po fotelu lata. Filtr paliwa nowy egr nowy. Czasem jak gasze to strasznie śmierdzi paliwem. Silnik suchy. Może wtryski warto sprawdzić? Planuję w tym miesiącu sprzedać auto a nie chce sprzedawać z taką wada więc zależy mi na szybkiej i skutecznej naprawie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.