psis17 Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Cześć, Następny mój temat. Czeka mnie zmiana cylinderka, szczęk i bębnów z tyłu i tak się zastanawiam czy nie lepiej od razu nie zmienić na tarcze. Niestety nie znalazłem zestawu na tył do mojego T2. Może ktoś już przerabiał tylne hamulce? Dajcie znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Badger1s Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Chyba tylko w T1 3.0 V6 Benzyna był most z TARCZOBĘBNAMI samych tarczy nie było w żadnej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
psis17 Posted May 9, 2019 Author Share Posted May 9, 2019 Dzięki za info. Może z jakiegoś innego samochodu można dopasować. Ktoś próbował takich kompinacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred77 Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 W dniu 9.05.2019 o 15:07, Badger1s napisał: Chyba tylko w T1 3.0 V6 Benzyna był most z TARCZOBĘBNAMI samych tarczy nie było w żadnej wersji Skoro był taki most to być może tarcze, zaciski i blaszane osłony oraz mechanizm hamulca ręcznego pasowałby bez przerabiania do nowszych Terrano. Zainteresowało mnie to. Może ktoś pokarze jakieś zdjęcia, jak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 myślę, że to kwestia doglądania i doszukania kiedyś odrestaurowywałem Capri I, z tyłu bębny w tych czasach, czyl ijakeiś 20 parę lat temu brak szans na dostanie, zrobiliśmy jarzma pod zaciski z poldka i tarcze też działało i było OK teraz ine czasy nei trzeba aż tak kombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
psis17 Posted May 13, 2019 Author Share Posted May 13, 2019 Znalazłem fotkę zacisków. Przydało by się foto takiego mostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
psis17 Posted May 13, 2019 Author Share Posted May 13, 2019 Jeszcze coś takiego. Opisane było jako most tylny: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 myślę, że posiadacz dość oryginalnego kwietnika koło domu niejaki @lemmy69 zwany dalej Yurkiem ogrodnikiem powinien być w posiadaniu takowego mostu z tarczami jako wzór Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.