Gomez83 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Witam wszystkich. W załączeniu zdjęcia błędów które pokazał komputer po podłączeniu. Objawy : nie mogę ruszyć bo zajmuje to 30 sekund potem już jedzie.ewidentnie też się ślizga. Trwa to już miesiąc. Wvzesniej nie było żadnych objawów. Nie wymieniałem oleju. Magik od skrzyni mówi że to bez sensu wymienić olej bo to skrzynia juz padła. Według was to może coś pomóc czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Na 100% nie pomoże , największym błędem jest właśnie wymienianej płynu w uszkodzonej CVT z myślą że się poprawi .... Bez sensu wydana duża kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomez83 Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Tak myślałem. Ale tonący. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Płyn w tej skrzyni jest teoretycznie dożywotni , zmieniamy bo się zanieczyszcza oraz traci dodatki/modyfikatory przez co skrzynia szybciej się zużywa, ale do końca ten płyn działa poprawnie. Inna sprawa że wymiana tego płynu to nie 100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) ale wiesz co ... . ale jak już tak jesteś tonącym to Sprawdź jakie masz napięcie na obudowie skrzynie i na masie silnika , różnica na pracującym silniku nie może być mniejsza niż 0.1V (ok. 14V) następnie trzeba odczytać prawidłowe działania 4 czujników ABS, wszystkie muszą odczytywać te same wartości, poszukaj na forum jaki scaner to odczyta zobacz masz kod 1778 - silnik krokowy (inny kod krokowca 1777 oznacza inną przyczynę) - 1778 to właśnie może być spowodowane złym działaniem czujników ABS , dlatego sprawdz to, jeśli nie czujniki na kołach to mamy już poważniejszy problem w samej skrzyni, a czasami tylko zacięcie zaworu przepływu płynu i wystarczy wyczyszczenie, ale sam tego już nie ogarniesz, trzeba skrzynie wyciągać ..... oczywiście mógłbyś po sprawdzeniu czujników jeszcze zaryzykować na chybił trafił (15% szans) i zmienić silnik krokowy bo kosztuje tylko 30$, jeśli jesteś hazardzistą ... Edytowane 13 Maja 2019 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomez83 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Wiec trzeba szykować 7 000 niestety....tyle mi powiedzieli. A co te napięcie zmienia w pracy skrzyni ze to takie ważne i podstawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 błędy, nieprawidłowe działanie ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafer_alston Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Ewentualnie we własnym garażu możesz zdjąć miskę skrzyni biegów, wyjąć sterownik hydrauliczny i podmienić steper motor oraz elektrozawory. Zawsze to mniejszy koszt niż kompletny remont. Przy ewentualnym remoncie należy dopilnować, żeby zregenerowano pompę za pomocą zestawu naprawczego sonax oraz jeśli są nieszczelności na tłoczkach w sterowniku hydraulicznym to żeby też je zregenerowano jak pompę. Jak nie ma ciśnienia to niestety sypie się wszystko, łańcuch, bieżnie, konwerter. Stąd takie kwoty na kapitalny remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Jeśli ktoś zrobiłby kompletny porzadny remont na gotowo z płynem za 7kzl, i dał na to papier i gwarancję to uważam że rozsądna cena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomez83 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Dzięki za radę i podpowiedź. Widzę że półśrodków nie ma niestety.chciałem murano to mam haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Ogólnie to jestem na bieżąco w temacie naprawy cvt. Jak jesteś zainteresowany to mogę dać namiar na skrzynię po regeneracji za 5koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomez83 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Gdzie takie cuda i czy to naprawa na 5000 km????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Zadzwonisz, pogadasz, właściciel wszystko Ci powie. Regeneruje pompy, sterowniki, sprzedaje części. Bardzo znana firma. Wyślę Ci adres na Priv. Nie będę reklamował na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomez83 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Dzięki wielkie ale to 400 km ode mnie. A ja na 2 etaty ciągnę wiec za daleko.ale dziękuję Może znajdę jakąś używaną skrzynie lub poprostu naprawie tylko cholernie szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 O tym że szkoda czasu to mi nic nie mōw. Wierz mi na słowo coś o tym wiem.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomez83 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 No właśnie. Dałem post bo myślałem że może to nie koniec skrzyni ale poprostu się łudziełem jak każdy kto ma widmo wydania 7 czy 8 tysiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 To i tak tanio mi jeden powiedział 7-8 tyś ale zazwyczaj kończy się na 12!!!czaisz!?!! Chyba na wszystkie Gary nie palił... Używana jest w Rzeszowie za 4200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi