Isabell Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Mam bardzo nietypowy problem ze swoją Micrą: - Bardzo dużo pali (raz na autostradzie wychochlowało mi 13 litrów na 100km) - Prędkość maksymalna to 120 km/h (z górki 140 pociagnie ale okrutnie długo się rozpędza) Ma ktoś jakieś pojęcie o co może chodzić? Autko było już u trzech mechników i nikt nie ma zielonego pojęcia o co może chodzić. Obecnie na komputerze nie zgłasza się żaden błąd. Dwa dni temu wymieniłam przepustnicę na nową - nie miałam jeszcze okazji sprawdzić, czy zmieniło się zużycie paliwa, ale prędkość maksymalna nadal jest bardzo niska i bardzo trudna do osiągnięcia. Zostawiam też linka do mojego poprzedniego wpisu, gdzie jest więcej szczegółów na temat moich perypetii z tym autkiem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintju Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Nie doczytałem jaki masz motorek ale Micra powinna mieścić się w 7l benzyny na 100km. Sprawdziłbym jak wygłądają korekty paliwowe stft i ltft, kolor świec, sondę lambde. To tak na początek. Oczywiście koła powinny obracać się swobodnie gdy auto jest na podnośniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isabell Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 On 5/28/2019 at 12:28 AM, marcintju said: Nie doczytałem jaki masz motorek ale Micra powinna mieścić się w 7l benzyny na 100km. Sprawdziłbym jak wygłądają korekty paliwowe stft i ltft, kolor świec, sondę lambde. To tak na początek. Oczywiście koła powinny obracać się swobodnie gdy auto jest na podnośniku. Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.