bubuss Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 kurczę może to jakaś poduszka skrzyni czy silnika. bo jak auto rok jeździ to dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Silnik jakieś 6miesięcy po remoncie,silnik i skrzynia było wszystko sprawdzone i wymienione wszystko, poduszki cale zawieszenie, amorki praktyczne wszystko nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Ja wymieniłem poduchę silnika z tyłu jakieś dwa tygodnie temu ale nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Dodam jeszcze, że też czasami przy tym szarpnięciu, stuknięciu czuje w kierownicy szarpnięcie w prawo i podczas płynnej jazdy zadko ale się zdąży, że auto mi tak zadrży no można powiedzieć też tak szarpnie 2 lub 3 razy pod rząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Może jeszcze warto sprawdzić maglownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 21 godzin temu, bubuss napisał: sprawdzić maglownicę Albo półośkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 półośka to wątpię jeszcze przeguby wewnętrzne lub łożysko podporowe na półosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Mi kiedyś w hr-v szarpało delikatnie kierownicą jak jechałem po łuku. Okazało się że półośka była skorodowana pod gumą stabilizacyjną (tłumiącą drgania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Witam, będę regenerował sprzęgło i naprawiał skrzynie w swoim murano bo jednak objawy padają na skrzynie. Tylko może wie ktoś gdzie by mi ktoś zregenerował sterownik hydrauliczny i pompę oleju od skrzyni biegów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 JAmaTO i jak tam uporales się z problemem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Jeśli chodzi o skrzynie biegów tak sam ja wyremontowałem z bratem bo jesteśmy mechanicy i to nic trudnego teraz auto idzie i ciągnie jak należy a jeśli chodzi o szarpanie to u mnie to albo kturas poducha silnika olejowa albo skrzynia redukcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Jaki był koszt części i co wymieniałeś A i jakim olejem zalałeś Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez bubuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Sterownik i pompa aleju + olej 2700 zł nazy oleju nie pamiętam ale dobrej jakości koszt oleju 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Bo mówią że do tych skrzyń tylko Nissana olej może być a łańcucha i bieżni nie robiłeś? Sterownik regenerowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Łańcuch i bierz nie mam gładkie i nie było widać śladów zużycia, a sterownik kupiłem regenerowany. I tez nie miałem opilkow w skrzyni A olej Mannol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 dużo ci to zajęło czasu? a naprawiasz też innym te skrzynie czy tylko sobie naprawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Na razie tylko sobie naprawiłem. No ogulnie to mi to zajęło miesiąc czasu ale robiłem popołudniami i tez nie zawsze i jeszcze tro he przy silniku porobiłem to też więcej czasu poszło na wszystko. A tak to sama skrzynia to musle że by mi zajęła z 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zdolny jesteś bo ciężko znaleźć kogoś do tych skrzyń gratuluję. A jak by co naprawiasz też innym te skrzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAmaTO Opublikowano 12 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Sorki, że tak długo nie odpisywałem. Myślę że dało by radę też innym ponaprawiać te skrzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi