Bogdan9 Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Posiadam Nissana X Trial T30, benzyna/gaz, automatyczna skrzynia biegów. Przy ruszaniu obroty spadają do 200-300 i samochód gaśnie. Nie zdarza się to zawsze, ale od 2 tygodni coraz częściej. Jaka może być tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 na PB czy LPG?? jak z odpalaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan9 Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 W dniu 25.05.2019 o 21:50, DINO napisał: na PB czy LPG?? jak z odpalaniem Odpala bez problemu na PB potem przełącza na LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 wiem jak działa sekwencja, chodzi mi o to, czy jest problem z odpalaniem i czy gaśnie na PB czy na LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan9 Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 11 minut temu, DINO napisał: wiem jak działa sekwencja, chodzi mi o to, czy jest problem z odpalaniem i czy gaśnie na PB czy na LPG Odpala bez problemu, gaśnie czasami od razu na PB, ale dużo częściej na LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 jak nie ma błędów to zakręć butlę od gazu pojeździj na PB i zobacz czy się poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan9 Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 2 minuty temu, DINO napisał: jak nie ma błędów to zakręć butlę od gazu pojeździj na PB i zobacz czy się poprawi Tak zrobię, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt206 Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 i co czy zakręcenie butli pomogło? zdiagnozowałeś problem? mam podobnie w moim T30 2,5 benzyna LPG i juz nie wiem co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 zawsze warto podać co się zrobiło do tego czasu, czy wcześniej auto działało OK, czy od zakupu/założenia cały czas jest coś nie tak, jaka jest instalacja (komponenty), ile ma lat, wtedy można coś radzić. Z racji posiadania dwóch systemów zasilania silnika (PB i LPG) na początek trzeba wyeliminować jeden czyli LPG, zakręcając butlę i jeżeli nadal jest źle to trzeba szukać w PB a jeżeli usterki ustaną to winna jest instalacja LPG. To tak w skrócie choć, zdarzają się wyjątki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.